Två omgångar återstår av den spanska ligan som numera är helt spikad. Real Madrid står nu som klara vinnare och mästare efter segern i Baskien under onsdagkvällen. Just därför har matchen lite större betydelse för hemmalaget Granada som kan behöva en poäng till. Mitt spelval faller dock inte på 1×2 eller något liknande men en eventuell målskytt är av stort intresse!

  • Match: Granada-Real Madrid
  • Spel: Cristiano Ronaldo att göra minst två mål
  • Odds: 3,00 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 21.00

Spelet hittar ni under ”spelare” i matchmenyn på Bet365.

Återigen, Granada befinner sig inte på helt säker mark ännu. Man är nu 5 poäng ovanför Zaragoza under nedflyttningsstrecket och ifall dom skulle vinna de två matcherna man har kvar så kan Granada behöva en poäng av sex möjliga för att säkra kontraktet, MEN samtidigt så har man ju både Villarreal och Rayo Vallecano bakom sig också, så med andra ord en relativt okej position för nykomlingarna.

För Madrids del så har man alltså redan fått tid över till att fira ett ligamästerskap för första gången sedan 2008. Detta har visserligen stått klart (i praktiken) i mer än någon vecka nu när man lyckades segra på Camp Nou (Barcelona). Sett till den enorma rivaliteten så återstår det bara för en av lagets spelare att bli etta i landet också – och det genom att vinna skytteligan där det också ligger stor prestige.

Cristiano Ronaldo har stått för osannolika 44 mål på 36 ligamatcher den här säsongen. Problemet är bara den att Barcas Lionel Messi har placerat in minst lika osannolika 46 mål på 35 ligamatcher. Jag är hyfsat övertygad om att nr 7 i Madrid-tröjan mer än gärna vill ta hem guldskon även den här säsongen – och jag är minst lika övertygad om att landsmannen, tillika huvudtränaren, José Mourinho vill samma sak.

För att nämna ett kortare exempel, så vill jag minnas ett kortare stycke ur Zlatan Ibrahimovics bok (då i Inter, numera i Milan) där han beskrev hur den dåvarande tränaren (José Mourinho…) mer än ogärna släppte loss sina känslor – förrän det stod klart att svensken, utöver ligatiteln som redan var klar, säkrade titeln som skyttekung i Italien.

Motiven lär vara detsamma här och räkna med att lagkamraterna kommer söka portugisen (mer än vanligt) när chanserna väl ges.

Cristianos egenskaper som potentiell målskytt behöver kanske inte motiveras alltför hårt då det räcker med att kolla på statistiken på en spelare som snittar ett mål per match i klubblagssammanhang sedan hösten 2009. Han är extremt farlig i en-mot-en situationer, har ett fantastiskt tillslag på bollen och kan även hota i luftrummet. Han är först upp när det kommer till straffar och frisparkar.

I normala fall brukar Bet365 vara svagast på den här marknaden, därför blev jag förvånad när jag såg att man kunde få 3 ggr här, vilket är ovanligt (i ligaspelet) så länge man inte går upp mot Barcelona. Jag har svårt att tänka mig att något annat bolag toppar de siffrorna.

1,44 på bara ett mål (eller fler) känns inte särskilt roligt, vilket gör att jag tar det ett steg längre till ett odds som känns väldigt spelvänligt sett till förutsättningarna.

Något som också kan vara värt att tänka på när man spelar på målskyttar via Bet365 är att spelaren inte måste starta för att spelet ska gälla. Räcker med att spelaren i fråga bara deltar via ett inhopp. Men jag har otroligt svårt att se hur målkungen ska bänkas från start när man endast har två ligamatcher kvar och inget annat att tänka på då man är utslaget ur både CL och cupen.

Det blir även tre sidospel hos samma bolag:
Cristiano Ronaldo lagets första målgörare 2,87 (Bet365) 0,5/10 units
Cristiano Ronaldo lagets sista målgörare 2,87 (Bet365) 0,5/10 units
Cristiano Ronaldo att göra minst tre mål 8,00 (Bet365) 0,5/10 units

/Puyol