Den tidiga matchen i la liga denna lördag utspelar sig på Los Cármenes där Granada tar emot Rayo Vallecano. Hemmalaget är inblandade i bottenstriden och hade mått väldigt bra av poäng här. Hurvida man fixar det eller inte låter jag vara osagt, men jag tror vi kan bjudas på en del mål här.

  • Match: Granada – Rayo
  • Spel: över 2,5 mål (goal line)
  • Odds: 1,875 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Granada har inte gjort någon större säsong och med fyra omgångar kvar så placerar man sig på en 14:e plats, med fem poäng till godo på Getafe under strecket. Nu tror jag att det räcker väldigt bra att plocka en seger på de avslutande matcherna, men det är inte så bara med den form som Granada besitter för tillfället. På de fem senaste matcherna så har man nämligen inkasserat hela fyra förluster och haft förtvivlat svårt att hitta nätet på andra sidan planhalvan. Man har ställts mot en del tuffa motståndare på dessa matcher, bland annat på bortagräs mot Atlético (0-1), Malaga (1-4) samt Sevilla (0-4). Laget kan spela fotboll också och det har man verkligen visat emellanåt under säsongen, men överlag så saknas det karaktärsspelare hos Granada. Så fort det blir lite motgångar ute på planen så uppträder man väldigt svagt och vid flertalet tillfällen så rinner det iväg onödigt mycket i förlustmatcherna. Nu har man ett utmärkt tillfälle att hoppa upp på segerspåret igen och med det försvarsspel som Rayo visat upp under säsongen så kommer hemmalaget få sina chanser här. Men det gäller att man visar lite effektivitet framför mål nu, något som saknats så här långt.

Hos hemmalaget har vi en del frågetecken då Recio, Rico, Murillo samt Riki dragits med en del skador senaste tiden.

Rayo Vallecano blev av med samtliga sina nyckelspelare inför den här säsongen och jag trodde man skulle få harva i botten av tabellen. Man gjorde även det stora delar av säsongen, men nu på slutet har man verkligen spelat upp sig och avancerat till en 12:e plats i serien. Man spelar väldigt vågat med ett stort bollinnehav och det är något som verkar vara vägvinnande nu när det satt sig, tidigare tappade man en hel del boll vid fel lägen. Endast två förluster har man på de 10 senaste ligamatcherna, förluster som inte helt oväntat kommit mot Sevilla (0-1) och Real Madrid (0-5). Nu stöter man på enklare motstånd och laget från huvudstaden är inte alls helt borta i den här matchen. Men försvarsmässigt är inte Rayo som bäst och trots sitt stora bollinnehav match efter match så är man det lag som släppt in flest mål i ligan, strax över två insläppta per match. Trots att inte Granada sprutat in mål den här säsongen så skapar man ändå lägen match efter match, så gästernas försvarslinje kommer få jobba ordentligt här.

Hos Rayo stryker vi Rat som fortfarande är avstängd. Man ser även ut att få klara sig utan Viera samt Tito.


Jag tror det kan svänga rejält i den här matchen, mycket tack vare att det är just Rayo som kommer på besök. Rayo har spelat en del målrika matcher på slutet och det har varit rena rama vilda västern i dessa möten. Över 2,5 mål känns därför som ett bra spel och det får sig en medelinsats.

/e@sy