Viktiga poäng på spel mellan Granada – Rayo idag då lagen drabbar samman på Los Carmenes. Två lag som desperat söker efter en trepoängare i botten av tabellen och det borde öppna upp matchen. Lägg till stora defensiva bekymmer hos två lag som redan har en bedrövlig defensiv och spelet känns givet. Tung insats!

  • Match: Granada – Rayo
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,85 @ bet365
  • Insats: 9/10 units
  • Spelstopp: 18:15

Granada har haft en svag säsong och placerar sig just nu på en 18:e plats under nedflyttningsstrecket. Men laget har gått bra på slutet och vi ska komma ihåg att man har samma poäng som just Rayo ovanför strecket, så det är otroligt viktiga poäng på spel ikväll. Inget lag kan vara nöjda med ett oavgjort resultat och Granada på hemmaplan brukar innebär vilda västern. Nu blev det en ganska speciell match hemma mot Espanyol (1-1) senast i och med ett tidigt rött kort på Barral, men idag kan vi nog räkna med full fart framåt. Offensivt gillar jag Granada och det faktum att Penaranda är tillbaka från avstängning är riktigt bra för spelet. Men Granada kommer blotta sig defensivt idag och där har man ett par riktigt tuffa avbräck inför dagens match.
Hos hemmalaget stryker vi nämligen mittback Lomban och målvakt Fernandez idag, vilket är två givna startspelare. Fernandez har stått 29 av 30 matcher den här säsongen och är en stabil målvakt. Två riktigt tunga avbräck! Vi stryker ju även Barral men det ser jag inte som något avbräck.

granada_200x200vallecano_200x200

Rayo Vallecano har precis som Granada haft en svag säsong och kommer få kämpa hela vägen in på målsnöret för nytt kontrakt. Den usla tabellposition beror helt och hållet på lagets försvarsspel som varit under all kritik en längre period. 61 insläppta mål under säsongen innebär ett snitt på nästan exakt två insläppta mål per match, vilket inte håller om man vill vinna matcher. Framåt gillar jag dock Rayo och man skapar alltid chanser framåt med sitt fina passningsspel. Dessutom är nu lagets stora målskytt Miku tillbaka från en skadeperiod och med en match i kroppen så kommer han betyda mycket för lagets offensiv framöver. Vi ska nämna det att Rayo faktiskt gjort mål i 12 raka ligamatcher, vilket visar lagets styrka offensivt.
Men precis som hos Granada så har vi defensiva avbräck även hos Rayo. Lagets bästa mittback Llorente är avstängd och den trolige ersättaren Amaya är inte alls av samma klass. Sedan tidigare har vi även Ebert, Rat, Tono och Cobeno på skadelistan.


Det kommer svänga rejält i dagens match i och med att varken Granada eller Rayo kan nöja sig med ett oavgjort resultat, vilket verkligen talar för mitt spel. Finner man bara lite skärpa i avsluten så tror jag helt klart på många mål här. En tung insats åker in!

/e@sy