Fredagsmatch från La Liga i vanlig ordning och ikväll bjuds vi på ett Andalusiskt derby mellan Granada – Malaga. Det brukar bli grinigt mellan dessa två lag och vi har en lämplig domare idag för att kunna få se en hel del kort. Häng på!

  • Match: Granada – Malaga
  • Spel: över 7 kort (asian)
  • Odds: 1,75 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Börjar vi med att kika till lagens kortsnitt den här säsongen så hittar vi Granada på sammanlagt 131 kort, vilket blir ett snitt på dryga 4,2 kort per match. Ett av ligans kortgladaste gäng med andra ord och det är lite oväntat mittfältaren Ruben Perez (13 kort) och anfallaren Isaac Success (11 kort) som toppar den interna kortligan. Anmärkningsvärt är att Granada åkt på hela sju röda kort den här säsongen. Bollar vi över till Malaga så hittar vi laget på sammanlagt 105 kort den här säsongen, vilket ger oss ett snitt på nästan 3,4 kort per match. Även det ett högt snitt och hos Malaga hittar vi också en mittfältare och anfallare i topp då Recio (12 kort) och Charles (12 kort) fått syna korten flest antal gånger.

Kikar vi till inbördes möten mellan lagen så hittar vi en hel del kortfester den senaste tiden. Det tidigare mötet lagen emellan den här säsongen slutade i hela 11 kort och förra säsongens möten slutade med 7 och 9 kort. Med tanke på att Malaga måste vinna för att ha chans på europaspel och även Granada söker tre poäng i botten av tabellen så tror jag inte vi får se något avslaget möte idag. Dessutom har båda lagen en hel del ”galningar” i truppen som utan problem kan trissa upp stämningen ute på planen.

granada_200x200malaga_200x200

Avslutar vi då med domaren i matchen hittar vi en viss Javier Estrada Fernández vid pipan. Han snittar 6,5 kort per match i La Liga den här säsongen och även fast det är en hel del kortglada domare i Spanien så ligger han ganska högt. Bara fyra kort i senaste matchen han dömde mellan Real Madrid – Sevilla, men det var också ett väldigt avslaget möte som var över efter dryga timmen spelad. Gången innan det var han på just Los Carmenes och dömde mötet mellan Granada – Sporting, och där snålade han inte med korten. När dimman lagt sig hade den gode Fernández vevat ut 12 gula och 1 rött kort. Blir inte alls förvånad om vi får se något liknande idag och en medelinsats åker in på spelet.

Låt korten hagla!

/e@sy