Två fredagsmatcher i la liga idag och den sena utav dessa utspelar sig på Nuevo Los Cármenes. Där ska Granada och Malaga mäta sina styrkor mot varandra och jag sätter en slant på 1×2-spelet här.

  • Spel: Granada – Malaga
  • Spel: Granada
  • Odds: 2,30 @ unibet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Granada hade jag höga tankar om inför säsongsstarten och man kan inte direkt påstå att laget har infriat mina förväntningar. En 11:e plats för tillfället är ingen katastrofstart, men jag hade ändå förväntat mig lite mer som sagt. Man gjorde ett par kanonvärvningar offensivt där Riki hämtades från Deportivo och även förra säsongens utropstecken, Piti, hämtades från Rayo. Men Riki har inte fått särskilt mycket speltid och Piti har haft enorma skadebekymmer inledningsvis och knappt spelat något alls. Det har även märkts på målproduktionen hos Granada som endast gjort åtta mål framåt, en siffra som man är sämst på i hela ligan. Men man ligger ändå i mitten av tabellen och det är tack vare ett väldigt fint försvarsarbete. På sina 12 insläppta mål så är det faktiskt bara Barcelona och Atlético som visat upp en tätare defensiv hittills. Jag tycker även att formen pekar mot en hemmaseger idag då man har gjort tre stabila insatser på slutet med två segrar av tre möjliga. Förlusten kom mot Atlético (1-2) och man är faktiskt ett av få lag som gett Atlético en rejäl match den här säsongen.

Piti är tillbaka i spel och det är givetvis viktigt för hemmalagets offensiv. Han kom in med 10 min kvar mot Levante (1-0) senast och smällde även in segermålet på frispark. Recio kommer inte till spel idag då han är utlånad från just Malaga, inte heller högerback Nyom spelar då han är avstängd.

granada1

Malaga har gjort det bra inledningsvis med tanke på den spelarflykt man haft och laget placerar sig ett snäpp bakom Granada på en 12:e plats. Man är väldigt mycket upp och ner i sina prestationer men nu kommer man in här med två raka matcher där man tagit poäng, först ett kryss mot Espanyol (0-0) och nu senast tog man en stopptidsseger mot Betis (3-2). Jag tycker dock inte spelet imponerat särskilt mycket och jag sätter ett stort frågetecken för lagets offensiv trots att man gjorde tre mål senast. Betis saknade otroligt många försvarsspelare i den matchen och jag tycker därmed inte det var så konstigt att man pillade in tre bollar. Extra tveksamt blir det idag då man saknar sina bästa målskyttar i Santa Cruz och El Hamdaoui, dessa herrar står noterade för tre mål var den här säsongen. Det innebär att Malaga inte kommer hota något i luftrummet idag och det tror jag man hade behövt mot Granada som är väldigt kvicka och sällan går bort sig i defensiven. Jag sätter även ett frågetecken för Malagas defensiv som inte alls är lika bra som förra säsongen.

Inga övriga avbräck hos Malaga förutom Santa Cruz och El Hamdaoui.


Granada har spelat bra på slutet och jag tror man kommer klättra ett par placeringar i tabellen innan det här året är slut. Man har intressanta spelare i offensiven och får man bara målskyttet att lossna och får ha Piti skadefri så blir man riktigt giftiga. Den raka ettan spelas med en insats strax under medel här!

/e@sy