Kvällens tidiga match i Spanien hittar vi på Los Cármenes mellan mittenlagen Granada samt Levante. Granada har spelat väldigt bra på hemmagräs den senaste tiden och jag tror man kniper tre poäng mot ett formlöst Levante här.

  • Match: Granada – Levante
  • Spel: Granada
  • Odds: 1,85 @ unibet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Granada värvade på sig en del tunga namn inför säsongen och jag trodde man skulle kunna vara med och fajtas om en europaplats i slutändan. Men verkligheten blev en annan och laget slåss nu istället för att fixa ett nytt kontrakt till nästa säsong i la liga. Man ligger förvisso på en 12:e plats, men avståndet till nedflyttningsstrecket är blott fyra poäng när vi nu kliver in i slutskedet av säsongen. Det innebär att Granada inte kan andas ut ännu, men jag tror att laget är alldeles för starkt för att glida ur högstaligan. Det finns kvalité i det här laget och då pratar jag framförallt om offensiv sådan. Spelare som Piti, Riki, Brahimi och El Arabi skapar alltid en massa chanser framåt, men alla har de en sak gemensamt, man är ineffektiva. Men man har ändå gjort en del mål på slutet och även fast man gick mållösa i senaste bortamatchen mot Atlético Madrid så tycker jag inte det är så mycket att orda om. Man ställdes där mot ligans bästa försvar och det gör man inte i afton, dessutom har man nu hemmaplan. Just på hemmagräset har man även presterat bra på slutet då man plockat tre raka hemmasegrar. Nu har det inte varit jätteblodigt motstånd i form av Betis (1-0), Villarreal (2-0) och Elche (1-0), men man har gjort mål framåt och hållit tätt bakåt.

Inga större bekymmer hos hemmalaget som får tillbaka Piti från skada i dagens match, vilket innebär att man spetsar till offensiven ytterligare. Dani Benitez kommer inte till spel då klubben stängt av honom, detta efter att ha testas positiv för kokain.

granadabrahimi1

Levante har gått förvånansvärt bra den här säsongen, då jag trodde man skulle få stora svårigheter att hålla sig kvar med den trupp man har. Men man har gnetat på bra och även fast man haft en stor portion tur i många matcher så har poängen trillat in i bra takt. Man placerar sig i mitten av tabellen just nu och med 37 poäng på kontot så har man ett avstånd på sju poäng ner till Osasuna samt Valladolid under strecket. Inte alls något betryggande avstånd och med tanke på formkurvan hos laget så måste man spotta upp sig för att inte bli indragna i bottenstriden. En pinne på de fyra senaste matcherna har man skrapat ihop och även fast man ställts mot Real Madrid (0-3) på bortagräs så har man även haft jumbon Real Betis (1-3) på hemmaplan. Levante är inget bra lag i grunden och när målvakt Keylor Navas visar sig någorlunda mänsklig så kommer man få problem mot samtliga lag i den här serien. Det är många storklubbar som är och rycker i Navas för tillfället, vilket är ganska förståeligt efter succén så här långt. Han kommer inte bli kvar i Levante till nästa säsong och då tror jag det kan bli svårigheter att hålla ordentlig fokus ute på planen.

Inga större bekymmer hos gästerna som endast har Sissoko på skadelistan.


Granada är det klart bättre laget av dessa två och jag tycker även att spelet sett bra ut på slutet trots förlusten mot Atlético senast. Nu är det hemmagräs och med tre raka hemmavinster i ryggen så tror jag att man kommer in här med gott självförtroende. Levante imponerar inte för dagen och med en mänsklig Navas i buren kommer man få det svårt här. En insats strax under medel på den raka ettan spelas!

Testar även ett kortspel i matchen som är intressant:

Loukas Vyntra gult kort – 2,85 @ betsson- 1,5/10 units

Greken Vyntra har spelat både som mittback och högerback under säsongen, men det troliga idag är att han får ytterbacken då Juanfran samt Navarro är tillgängliga för spel. Men han är mer av en mittback och jag tror han kommer få stora problem på sin kant, han ställs nämligen mot trollgubben Brahimi, och det måste vara mardrömmen för en ytterback. Brahimi utmanar nästan hela tiden och med den teknik han besitter så kommer han ta sig förbi Vyntra ett antal gånger idag. Det känns som att Vyntra kommer få nog till slut och tvingas dra på sig en ”ostskiva”. Senast mot Betis tog det sju minuter innan greken fick syna det gula kortet, kan vi toppa det idag?

/e@sy