Tre sena matcher från spanska ligan i afton där jag väljer att kika lite extra på Granada – Levante. Gästerna har inte gjort ett enda mål framåt på sina fyra matcher och borde få det tufft mot ett defensivt skickligt Granada.

  • Match: Granada – Levante
  • Spel: Granada
  • Odds: 1,75 @ expekt
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Granada storsatsade förra säsongen och floppade rejält i botten av tabellen. Men man fortsätter sin satsning och har fått en smakstart på årets säsong med två vinster och två oavgjorda resultat så här långt. Det är heller inga bluffpoäng man tagit då man kryssade mot Villarreal (0-0) och plockade ner Athletic Bilbao på nya San Mames. Det är en intressant trupp man har där offensiven förstärkts ordentligt från förra säsongen, där vår svensk Daniel Larsson inte ens får plats på bänken. Men det som varit extra imponerande är defensiven där man är väldigt solida med endast två insläppta mål på sina fyra matcher. Man har fått behålla stora delar av försvarslinjen och sedan har man en målvakt i Roberto som verkligen visat form inledningsvis på säsongen. Får man bara lite bättre utdelning på alla chanser man skapar så tror jag att Granada kommer få en väldigt fin säsong!
Till dagens match har man endast Rochina på skadelistan, vilket innebär att anfallare El Arabi är tillbaka i speldugligt skick.

granada_200x200levante_200x200

Levante är inget favoritlag hos mig, vilket säkerligen märktes under förra årets säsong. Då gick man oförskämt bra och stal poäng på nästan samtliga arenor man besökte. Men nu har man bytt tränare och framförallt som har man en mänsklig målvakt när Keylor Navas lämnade för Real Madrid, då har även förlusterna duggat tätt. Tre förluster och en oavgjord match har det blivit så här långt, något som borde varit fyra stenklara förluster. Enda poäng man tagit kom på La Rosaleda mot Malaga (0-0), detta i en match som man var totalt utspelade i. Förra säsongen så backade man hem kraftigt och kontraslog sitt motstånd, men i år är man lite all over the place och tror man kan spela ut lag, vilket inte kommer hända. Dessutom har man haft stora skadebekymmer nu i början på säsongen, vilket inte höjer oddsen för trepoängare.
Det har ljusnat lite på skadefronten då Navarro ser ut att vara tillbaka i backlinjen idag. Men man saknar fortfarande mycket viktiga Juanfran. Till dagens match stryker vi även Nikos, Martins och Iván López.


Granada har imponerat inledningsvis på säsongen och framförallt försvarsspelet har sett mycket bra ut. Levante som inte gjort ett enda mål hittills tror jag därför kommer få det väldigt tufft att näta på Los Cármenes. Sedan är det endast upp till Granada att förvalta sina målchanser, då ska man vinna den här matchen. Testar därför en medelinsats på den raka ettan!

Testar även 1,5/10 units på Granada att vinna och hålla nollan – 2,62 @ bet365

/e@sy