Högintressant möte på Los Carmenes i afton då Granada och Levante gör upp om tre blytunga poäng. Båda lagen placerar sig på en nedflyttningsplats just nu och kan inte alls nöja sig med ett oavgjort resultat. Det lär bli åka av och ett överspel känns riktigt bra!

  • Match: Granada – Levante
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 2,23 @ unibet
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Granada har haft en del bekymmer den här säsongen och placerar sig alltså på en nedflyttningsplats i detta nu på 30 inspelade poäng. Eftersom Sporting Gijon vann gårdagens match mot Sevilla så har Granada nu två pinnar upp till säker mark. Så en vinst räcker för att kliva om Sporting idag men vinster är något som Granada inte samlat på sig allt för många av på slutet. Poäng i fyra av de fem senaste matcherna förvisso, men samtliga poängmatcher är oavgjorda resultat. Nu är det hemmaplan och mot en bottenkollega i form av Levante så kan man inte nöja sig med ett oavgjort resultat, utan det är endast vinst som gäller idag. Offensivt så har man även kvalité nog för att störa de flesta lagen i ligan. Spelare som Penaranda, Success, El Arabi och Rochina är spelare som skapar chanser match efter match. Men sedan gäller det att förvalta chanserna också, vilket inte varit Granadas starka sida denna säsong.
Endast defensiva bekymmer idag då vi stryker ytterback Foulquier och defensiva mittfältaren Marquez. Två avbräck då båda dessa herrar är ordinarie en normal dag.

granada_200x200levante_200x200

Levante har precis som Granada haft en stökig säsong och är verkligen illa ute som nästjumbo på 28 inspelade poäng. Fyra poäng upp till säker mark innebär att Levante, precis som Granada, måste ösa på framåt i dagens match. Med bara fem omgångar kvar av säsongen så är det inte läge att slå vakt om en pinne i den position man befinner sig i. Levante tog även en livsviktig seger mot Espanyol (2-1) senast och känns lite på gång. Två mål framåt i den matchen och även det är viktigt för Levante som inte direkt öst in mål den senaste tiden. Men precis som hos Granada så skapar man chanser match efter match och jag gillar både Rossi och Deyverson som Levante har framåt. Men kikar vi till defensiven så är den ingen höjdare och idag saknar man dessutom viktiga spelare i den lagdelen.
Vi stryker nämligen både Tono, Lopez och avstängda lagkaptenen Juanfran. Tuffa avbräck när man nu måste blotta defensiven en smula.


Två lag som måste gå för segern idag och med en hel del defensiva avbräck så både tror och hoppas jag på en del mål idag. Vi erbjuds ett fint odds och en något tyngre insats åker in.

/e@sy