Sena matchen ikväll är den mellan Granada och Levante som spelas på Nuevo Los Cármenes. Ena laget har väldigt tunga avbräck här så jag tror man kommer få det otroligt tufft.

  • Match: Granada – Levante
  • Spel: Granada
  • Odds: 1,95 @ ladbrokes
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Granada har inte vunnit på de fyra senaste matcherna trots att jag tycker spelet har sett hyfsat ut. Senast tog man en poäng när man spelade 0-0 på bortagräs mot Zaragoza, ett ganska rättvist resultat trots att jag tycker Granada hade lite övertag. Laget ligger på en 16:e plats och man har bara tre poäng till godo på Mallorca som ligger under nedflyttningsstrecket, så det vill till att man börjar plocka poäng nu. Jag gillar det här laget och tycker det finns en hel del kvalité i offensiven med Torje, Ighalo och framförallt Nolito. Laget har inte gått särskilt bra på hemmaplan hittills denna säsong men man har också mött väldigt bra motstånd här och spelschemat ser lättare ut nu mot slutet.

Inga nya avbräck hos hemmalaget som endast saknar långtidsskadade Dani Benítez, Fran Rico och Yebda.

Levante var länge uppe på en topp-6 placering men nu har verkligheten hunnit ifatt och man parkerar på en 10:e plats för tillfället. Man har matchats väldigt hårt med Europa League på slutet och det har också märkts på resultaten då man inte vunnit i ligan sedan slutet på januari. Man har inte en tillräckligt bred trupp för att orka med dessa matcher och det var nog lika bra att man åkte ur EL mot Rubin Kazan senast. Men matchen kan fortfarande sitta i benen då man även fick gneta av en förlängning innan man fick resa hem till Spanien. Har ryktats om att Ballesteros börjar på bänken idag på grund av att han är sliten, något som givetvis hade varit tungt för bortalaget.

Men avbräck finns det hur som haver då Barkero, Juanfran och Diop missar den här matchen på grund av skador. Tre givna startspelare en normal dag och det är inte bra nyheter för Levante. Sedan har vi ju även lagets bästa målskytt Obafemi Martins som tackat för sig och dragit till USA.


Levante går en tuff tid till mötes tror jag och det är tur att man redan skrapat ihop en fin samling poäng som gör att man inte kommer bli inblandad i någon bottenstrid. Granada är däremot inblandad i bottenstriden och man behöver de här poänger mer än Levante, jag hoppas man även visar det ute på planen idag.

/e@sy