Mitt sista speltips från Spanien ikväll hittar jag på Los Carmenes där Granada  och Leganes tävlar om vidare avancemang i Copa del Rey. Granada har ett underläge att hämta in från det första mötet och det tror jag innebär bra fart med en del mål i den här matchen.

  • Match: Granada – Leganes
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,20 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Granada fick äntligen plocka en seger i senaste ligamatchen mot Levante (2-1) och det innebär att laget nu klättrat upp över nedflyttningsstrecket. Men det är otroligt jämnt i botten av La Liga så det gäller att poängen fortsätter trilla in. Trots en ganska blygsam tabellposition så tycker jag att Granada spelat en ganska bra fotboll den här säsongen, men marginalerna har inte varit på lagets sida. Nu är det cupmatch idag och med en 2-1 förlust från första mötet så har Granada ändå ganska bra chanser till avancemang, för det kunde varit mycket värre. Ruben Perez tog ett nacksving på en Leganes-spelare i första mötet och åkte på ett rött kort redan efter 24 min, vilket satte tonen för matchen. Leganes är absolut inget skitlag och man har inte råd att ge bort en sådan fördel. Idag är det Granada som måste framåt och sätter man dit ettan är det Leganes som måste framåt, vilket öppnar för lite vilda västern på Los Carmenes.
Tränare Sandoval väljer att idag vila Babin och Biraghi, vilket är två tunga avbräck defensivt. Framåt så stryker vi Success och Piti, men där tycker jag att Granada har lämpliga ersättare. Vidare så är Ruben Perez avstängd.

granada_200x200leganes_180x180

Leganes gör sin andra raka säsong i den spanska andraligan och har stått för en mycket bra säsong så här långt då laget placerar sig på en 6:e plats. Formen är det inte heller något fel på då laget kommer in till det här returmötet med endast en förlust på de 15 senaste tävlingsmatcherna, detta mot hemmastarka Ponferradina (0-1) där Leganes åkte på både ett rött kort och ett sent mål. Så detta är ett riktigt bra lag och det tycker jag man visade i första cupmötet mellan dessa två lag. Visst åkte Granada på ett rött kort relativt tidigt, men innan det så var det Leganes som tryckte upp tempot i matchen, vilket man oftast gör. Nu förväntar jag mig givetvis ett mer defensivt Leganes idag, men tränare Asier Garitano har taktiken klar för sig: ”Vi ska inte spela på något resultat, vi spelar vårt spel.” Vilket bådar gott för överspelet. Defensivt har Leganes gjort det bra i Segundan, men vi ska tänka på att man möter ett lag från La Liga nu, så någon nolla tror jag inte gästerna håller.
Inga som helst skadebekymmer för gästerna där Garitano kommer tvingas lämna en del spelare utanför matchtruppen.


Granada lär hålla i taktpinnen idag och trycka på framåt, för minst ett mål måste in för att laget ska avancera i cupen. Men Leganes är inte alls ofarliga i kontringsspelet och kan mycket väl straffa ett uselt hemmaförsvar. Över 2,5 mål känns intressant till ett fint odds och en insats strax under medel åker in.

/e@sy