Vi avslutar den spanska kvällen på Los Carmenes där ett pressat Granada gästas av Las Palmas. Hemmalaget är i desperat behov av poäng i botten av tabellen och lär röra sig framåt ikväll. Mot ett avslappnat Las Palmas som spelat riktigt bra på slutet förväntar jag mig en öppen match med många mål. Tung insats på spelet!

  • Match: Granada – Las Palmas
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 2,05 @ unibet
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 22:05

Granada har haft en stökig säsong och placerar sig just nu på en nedflyttningsplats efter att Sporting Gijon besegrat Eibar på hemmaplan igår. Med endast tre omgångar kvar vill det därför till att laget plockar en trepoängare och ser vi till de två kvarstående matcherna så skulle jag vilja påstå att kvällens match är direkt livsviktig för Granada. Man har nämligen Sevilla (borta) och Barcelona (hemma) kvar att möta där jag inte tror att man har något att hämta. Mycket stark insats mot Levante näst senast där det blev vinst med hela 5-1 och även förra omgångens match mot Celta Vigo var en riktigt bra insats trots att man inte fick med sig några poäng hem. Laget har en riktigt intressant offensiv och jag blev inte direkt förvånad att det blev islossning mot Levante, den har man nästan gått och väntat på hela säsongen. Det skapas chanser på löpande band och laget har inga problem att ta sig framåt i planen, men i avgörande lägen har det låst sig under säsongen. Nu finns det inte mycket att fundera på i kvällens match då tre poäng ska hämtas men det innebär givetvis en stor fara mot ett såpass skickligt lag som Las Palmas. Granada har en av ligans sämsta försvar och det kan straffa sig när man nu måste chansa lite framåt.
Granada dras dessutom med lite defensiva avbräck då varken Babin, Foulquier, Mainz eller Marquez kommer till spel idag. Framåt så stryker vi Isaac Success som jag inte ser som något större avbräck då offensiven är bred.

granada_200x200laspalmas_200x200

Las Palmas hade stora bekymmer i början på säsongen men har gått otroligt starkt den senaste tiden och klättrat upp till en 9:e plats i tabellen. Stryk näst senast borta mot Betis följdes upp av en mycket stabil seger i förra omgången hemma mot Espanyol (4-0) då lagets stora stjärnor Viera och Mesa var tillbaka. Nu har man även fått tillbaka Wakaso från skada och det spetsar till offensiven ytterligare då han är en kontringsspelare av rang. Gästerna har ingenting att spela för mer än klubbmärket men det tror jag bara gynnar överspelet. Vi kan nog förvänta oss ett offensivt bortalag som inte har något emot att byta chanser med Granada. Vi kan glömma den förra bortamatchen mot Betis där Las Palmas saknade väldigt viktiga spelare framåt, men jag tror vi får en liknande matchbild som den näst senaste bortamatchen mot Deportivo (1-3) där chanserna haglade fritt åt båda håll.
Även en del defensiva bekymmer hos bortalaget där varken Lemos, Castellano eller Nili kommer till spel. Vi sätter även ett frågetecken för backen Bigas som kommer testas sent.


Granada kommer sätta full fart framåt här och eftersom jag inte tror att Las Palmas går mållösa så lär Granada gå för minst två mål framåt. Tveksamt om man lyckas med detta men en hel del mål tror jag på i matchen. Över 2,5 mål spelas därför med en tung insats!

/e@sy