Tycker det finns två bra spel i La Liga idag och först ut är Granada – Getafe på Los Carmenes. Det är press på hemmalaget inför dagens match och extra press på tränare Sandoval som ligger väldigt illa till vid förlust idag. Om Granada lyckas vinna eller ej låter jag vara osagt, men jag tror på mål i dagens möte och vi får ett fint odds på mitt spel. Häng med!

  • Match: Granada – Getafe
  • Spel: över 2 mål (goal line)
  • Odds: 1,725 @ bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Granada har i mina ögon en trupp som borde ligga och kämpa kring en mittenposition i La Liga, men de fortsätter att underprestera och är för tillfället på en nedflyttningsplats efter Sporting Gijons vinst igår. 21 mål framåt är en klar förbättring från förra säsongen där Granada hade enorma problem med målskyttet, men 41 insläppta mål håller helt enkelt inte. Det är otroligt svårt att vinna matcher om man snittar två insläppta per match och det har visat sig på slutet med fyra förluster på de fem senaste matcherna. Enda lilla glädjeämnet är derbysegern hemma mot Sevilla (2-1) för tre omgångar sedan. 5-1 i baken mot Eibar senast och många trodde att tränare Sandoval skulle få kicken där, men Granada visar fortsatt förtroende för spanjoren. Men förr eller senare måste klubbledningen agera, för Granada spelar ingen bra fotboll för dagen. Visst skapar man en hel del framåt, men försvarsmässigt är det bara ett stort hål. Idag lär knappast bli någon förändring på det, då Granada oftast anfaller helt huvudlöst på hemmaplan och blottar sig rejält bakåt.
Hos hemmalaget stryker vi idag avstängde Biraghi och skadade Mainz som båda håller till i försvaret. Sedadan stryker vi även skadade anfallaren Penaranda. Den senare är helt klart ett avbräck framåt men samtidigt finns det en fin bredd i det offensiva hos Granada, så jag är inte allt för orolig. Viktigt att Rochina är tillbaka.

granada_200x200Getafe_200x200

Getafe går som tåget just nu och har lite hängt på europaplatserna efter tre raka segrar på kontot. Men för att laget ska ha chans på detta måste spelet på resande fot förbättras, för där har man haft stora problem under säsongen. Av lagets 26 poäng så har hela 21 av dessa plockats hemma på Coliseum Alfonso Pérez. På resande fot har Getafe 1-2-6 hittills denna säsong och det brukar bli målkalas när man befinner sig utanför den egna borgen. Kikar vi till lagets fem senaste bortamatcher så har faktiskt samtliga klivit över 2,5 mål. Precis som för Granada så hade Getafe stora bekymmer med målskyttet förra säsongen, vilket helt klart har förbättrats i år. I senaste vinstmatchen mot Espanyol (3-1) hittade vi offensiva spelaren Yoda som vänsterback och med Damian Suarez på andra sidan så är det ett väldigt offensivt Getafe vi får se. Dessa herrar lär sticka med i anfallen när spelet vänder och det kan Granada få problem med idag. Men kikar vi rent defensivt så tycker jag inte att Getafe har något höjdarlag. Alexis går skadad och istället verkar vi få se Vergini och Cala på mittbacken idag, vilket är en säkerhetsrisk utöver det vanliga. Det kan säkerligen Granada utnyttja med snabba forwards.
Förutom Alexis stryker vi även backen Lago som går skadad. Sedan tidigare finns även Medran och Buendia på skadelistan.


Det är ett pressat Granada och en pressad Sandoval som kliver ut på Los Carmenes idag. En seger är ett måste i botten av tabellen och det tror jag öppnar för en offensiv fotboll. Över 2 mål spelas därför med en tyngre insats och vi plockar slantarna tillbaka på exakt två mål i matchen.

/e@sy