Los Cármenes är hemmaplan för Granada och det är ett mycket pressat hemmalag som tar emot Espanyol i kväll. Laget är väldigt illa ute med endast fem omgångar kvar och är i desperat behov av tre poäng. Ordnar man detta?

  • Match: Granada – Espanyol
  • Spel: över 2 mål (goal line)
  • Odds: 1,875 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Granada har floppat rejält den här säsongen och placerar sig just nu som nästjumbo i ligan med ynka 25 inspelade poäng. Det är sex poäng upp till Almeria på säker mark och med fem omgångar kvar så är det ganska enkla förutsättningar, det är endast en seger som gäller här. Det innebär ett offensivt hemmalag och även fast man borde ha högst motivation så är jag inte alls säker på att man ordnar en trepoängare. Försvarsspelet har varit så katastrofalt uselt på slutet och det är oroväckande när laget måste chansa framåt. Granada har släppt in flest mål i La Liga tillsammans med Rayo så här långt och har fått plocka bollen ur nätmaskorna 18 gånger på de fem senaste matcherna. På dessa fem matcher har vi inte gått under linan 2 mål en enda gång.

Skadeläget har ljusnat hos Granada som får tillbaka Rubén Pérez, Foulquier, Colunga samt Babín till dagens match. Vi sätter endast frågetecken för Javi Márquez och Insua. Inga offensiva avbräck!

granada_200x200espanyol_200x200

Espanyol har gjort en hyfsad säsong så här långt och placerar sig på en 10:e plats just nu med 42 inspelade poäng. Med 11 poäng upp till Villarreal så finns det en teoretisk möjlighet att nå den sista europaplatsen med fem omgångar kvar, men det är knappast troligt. För Espanyol gäller det att avsluta snyggt nu och laget hade en fin formkurva innan det tog tvärstopp i derbyt mot Barcelona (0-2) senast. Trots att man fick spela med en man mer sista halvtimmen så var det aldrig riktigt nära. Men nu är det helt annat motstånd man stöter på och det kan bli en matchbild som Espanyol trivs med idag, där man får ligga på kontring. Vi har Caicedo och Sergio Garcia uppe på topp, och det är herrar som kan ställa till det för Granada. Garcia är vindsnabb och får han en löpning mot valfri mittback hos hemmalaget så hänger dom inte med.

Hos gästerna stryker vi skadade Mattioni samt avstängda Moreno. Två defensiva spelare.


Det finns inget att fundera på för Granada som måste lassa på framåt och hämta en trepoängare. Visst kan det leda till mål för hemmalaget men defensiven har inte sett bra ut på slutet och den måste man blotta idag. Det tidigare mötet lagen emellan under säsongen slutade 2-1 till Espanyol och jag tror vi kan få se tre mål återigen. Insats strax över medel på över 2 mål (goal line) där vi plockar pengarna tillbaka på exakt två mål.

/e@sy