Granada tar emot Elche hemma på Los Cármenes under lördagen i kampen om tre mycket viktiga poäng. Hemmalaget placerar sig som jumbo i tabellen och det är en position som laget inte ska behöva ligga på. Jag tror Granada kommer avancera i tabellen och ett vingklippt Elche blir en bra språngbräda för detta.

  • Match: Granada – Elche
  • Spel: Granada
  • Odds: 2,05 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Granada är som sagt jumbo i tabellen och har inte haft någon större lycka den här säsongen. Klubben har lagt ner en del pengar på värvningar inför säsongen, men ute på gräset har det inte alls fungerat. Inför senaste bortamatchen mot Deportivo La Coruna (2-2) sparkade man forne tränaren Caparros och man får säga att det gav en liten effekt direkt. Nu var det inget strålande spel man visade upp i den matchen, men det blev poäng och för första gången på väldigt länge gjorde laget två mål i en match. Det stora bekymret hos Granada är utan tvekan målskyttet då laget står på 13 mål framåt efter 20 spelade omgångar. Men chanser skapas och jag hoppas det kan bli lite islossning mot Elche som inte direkt har ligans bästa försvar.

Hos hemmalaget stryker vi Eddy Silvestre, Rochina, Riki och Murillo som går skadade. Vi lämnar även en del spelare utanför truppen av andra skäl, bland annat svenske Daniel Larsson som är på väg bort från klubben.

granada_200x200Elche_200x200

Elche placerar sig precis ovanför nedflyttningsstrecket på en 17:e plats, med lika många inspelade poäng. Laget åkte på en ordentlig käftsmäll i senaste omgången då Barcelona kom på besök till Martínez Valero. Efter 90 spelade minuter stod det 0-6 på resultattavlan och som om inte det var illa nog så åkte laget på en hel del onödiga avstängningar i den matchen. Anfallare Jonathas (19/8) drog på sig sitt femte gula kort i den matchen och är således avstängd här. Brassen är så gott som det enda hotet framåt för Elche och är givetvis ett blytungt avbräck. Inte heller Fayçal Fajr (12/1) kommer till spel idag och även det är ett avbräck framåt. Granada har ändå visat upp ett hyfsat stabilt försvarsspel på hemmaplan så jag har svårt att se hur Elche kan hota så mycket utan främst Jonathas.

I övrigt hos gästerna så stryker vi även avstängda Domingo Cisma (12/0) samt skadade Mosquera (15/1)


Jag tror Granada är otroligt sugna på en seger på hemmaplan och ett vingklippt Elche är ett perfekt offer för att nå detta. Granada skapar ändå chanser match efter match och jag tror det var väldigt viktigt för självförtroendet att hänga två kassar senast. Får man bara in en boll framåt här så tror jag det finns mycket goda chanser till tre poäng. Insats strax över medel på den raka ettan!

/e@sy