Tidiga matchen från la liga denna lördag hittar vi på Los Cármenes där Granada gästas av Elche. Hemmalaget tog en viktig poäng på bortagräs mot Getafe senast och jag tror man kommer städa av Elche i den här matchen. Testar mig på ett handikapp för hemmalaget med en mindre insats!

  • Match: Granada – Elche
  • Spel: Granada -1 (trevägs)
  • Odds: 3,90 @ expekt
  • Insats: 2/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Granada har varit väldigt mycket upp och ner den här säsongen och har inte riktigt funnit någon stabilitet i spelet. När man spelar bra så är det här laget en njutning att skåda, för det finns en hel del lirare här. Men vid minsta motgång så brukar man vika ner sig och tappa intresset helt. Nu var så inte fallet i senaste matchen då man plockade en pinne på bortagräs mot ett heltaggat Getafe (3-3) med ny coach vi rodret. Getafe hade ledning tre gånger om men i slutändan kunde Granada kvittera till 3-3 genom en nick från El Arabi, dessutom så hade man en man mindre på planen vid det tillfället. Just El Arabi måste fortsätta vara bra om Granada ska ta sig från botten av tabellen och börja klättra uppåt. Han har varit för dålig i avgörande lägen den här säsongen och även fast han står på 11 fullträffar så har han haft lägen för att kunna dubbla den målskörden. Till dagens match får Granada tillbaka både Recio och Brahimi från avstängningar, vilket är väldigt viktigt för offensiven. Nu gjorde man förvisso tre mål i senaste matchen, men dessa herrar kommer gå rakt in i startelvan mot Elche.

Hos hemmalaget stryker vi städtanten Iturra som är avstängd. Man får även klara sig utan den skadade duon Ilori och Piti.

granadabrahimi

Brahimi är tillbaka och bör vara spelsugen!

Elche fortsätter plocka lite poäng titt som tätt och placerar sig en poäng bakom Granada på en 14:e plats. Det är helt klart godkänt för nykomlingen och det är ett stabilt försvarsspel som varit grunden för den placering man befinner sig på. Lite oväntat måste jag säga då jag inte blev imponerad av de mittbackspar som man värvade in till den här säsongen. Botía hade ett par misslyckade säsonger bakom sig och Lomban som man hämtade från Barcelona B var ingen spelare som jag trodde skulle hålla på den här nivån. Men man har hittat ett samspel mellan varandra och därför är det en klar försvagning att Botía är avstängd i dagens match. Han kommer troligtvis ersättas av Pelegrin här, och noterbart är att Elche inte vunnit en enda gång av de fem matcher som Pelegrin tagit plats från start. Man har även problem på vänsterbacken då både Albacar och Cisma går skadade för tillfället. Nu har man Sapunaru tillbaka till den här matchen, men han är verkligen kapabel till vad som helst ute på en gräsplan och är en stor säkerhetsrisk i mina ögon.

Förutom de avbräck jag nämnt så saknar man även defensiva mittfältare Ruben Perez som är avstängd. Han har varit en av de bättre spelarna i Elche den här säsongen och jag ser det som ett väldigt tufft avbräck för gästerna!


Granada är inget lag som man vill förlita sig på allt för mycket, men när man spelar bra så spelar man oftast riktigt bra fotboll. Jag tror ett sådant tillfälle kan dyka upp mot ett försvagat Elche och vinner man detta så tror jag att man gör det med minst två bollars marginal. Expekt sticker ut lite med ett fint odds på handikappet och det får sig därför en mindre insats!

/e@sy