Första omgången av La Liga kompletteras idag när Granada – Eibar drabbar samman på Los Carmenes. Gästerna från Baskien kommer få det svårt att hänga kvar i årets upplaga av La Liga och jag ser Granada som det klart bättre laget, speciellt på hemmaplan. Säker etta?

  • Match: Granada – Eibar
  • Spel: Granada
  • Odds: 1,95 @ ladbrokes
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Granada har sedan återkomsten till La Liga (2011/2012) haft fyra misslyckade säsonger där laget har slickat nedflyttningsstrecket. Under fjolårssäsongen räddades laget tack vare en stark avslutning, och nu är det dags att lyfta sig. Granada har inte alls ett dåligt lag och truppen är bredare än många andra lag kan drömma om i ligan. Men det skiftas spelare hejvilt i den här klubben, tack vare ägarna familjen Pozzo, och då blir det svårt att nå resultat ute på planen. Men nu är det behagligt motstånd i form av Eibar på andra sidan planen och jag har sett en del av Granada på försäsongen som imponerat. Laget tog en enkel 2-0 seger hemma mot Udinese och spelade även jämnt med seriekollegan Betis (1-2), trots att de grönvita var ofina nog att avgöra matchen i slutskedet. Målskyttet var det stora problemet förra säsongen, men att ta sig till lägen var knappast några problem. Nu verkar anfallare El Arabi ställt in siktet på försäsongen och det blir intressant att se om han bibehåller den formen när vi kliver in i ligaspelet, för det behövs!

Till dagens match stryker vi nyförvärvet och mittbacken Lomban som är avstängd. Inte heller backen King eller mittfältare Rico kommer till spel på grund av skador. Vi lämnar även nya anfallaren Thievy utanför matchtruppen. Enda avbräcket som jag ser det är Rico.

granada_200x200sdeibar

Eibar hade ingen bra fjolårssäsong och ska egentligen inte ens finnas med i La Liga till den här säsongen. Men tack vare att Elche hade obetalda skatter så åkte laget ner i Segundan och gav en friplåt till Eibar. Men många spelare har trots detta lämnat laget och som jag ser det så har baskerna en sämre trupp i år än förra året. Börjar vi på tränarbänken så har Mendilibar ersatt Garitano, vilket är en försvagning. Mendilibar är ingen större taktiker och har inte lyckats bra med sina lag de senaste säsongerna. Kikar vi till spelartruppen har man tappat spelare som Boveda, Piovaccari, Manu del Moral, Raul Navas, Javi Lara, Borja, Boateng osv.. Det är en lång lista och bland de spelare som tillkommit hittar vi inga större namn. Mittbackar Ramis och Pantic har hämtats in och framåt hittar vi Borja Baston som lånas av Atletico. Det bjuds inte på mycket mer än så och Eibar kommer få det riktigt tufft i år. Förutom Celtic (förlust 1-4) så har Eibar träningsspelat mot riktigt svagt motstånd och inte alls imponerat.

Något som ser bra ut är dock skadeläget där endast backen Castellano saknas. Men frågan är om det hjälper här.


Granada har mycket kvalité i laget och får man bara ut det på planen så kan de överraska många topplag i ligan. Ett motstånd som Eibar är en behaglig start på resan och har bara El Arabi vaknat på rätt sida så tror jag på en säker hemmaseger här. Insats strax över medel på den raka ettan!

/e@sy