Vi tar oss till Los Cármenes under lördagen där ett mycket pressat Granada söker en trepoängare för att ta sig över nedflyttningsstrecket. Motståndet kunde knappast vara lämpligare för Granada då det är formlösa Eibar som gästar. Hemmaseger?

  • Match: Granada – Eibar
  • Spel: Granada
  • Odds: 2.00 @ bwin
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Granada har haft en totalt misslyckad säsong så här långt då laget definitivt inte tänk harva i botten av tabellen med den här truppen. Men nu är verkligheten sådan och med tre pinnar upp till säker mark är det ganska enkelt här, det är tre poäng som gäller. Granada har en trupp som är stark nog att ligga på en mittenposition kan jag tycka, men det har helt enkelt inte stämt fullt ut på planen ännu. För fyra omgångar sedan hade laget en 1-0 ledning mot Levante med bara minuter kvar att spela. Vilket resulterade i en 1-2 förlust. Ledning hade man även i senaste mötet mot Rayo på bortaplan, men en svag avslutning på matchen innebar förlust 1-3. På Los Cármenes har man dock spelat bra på slutet med poäng i fyra av de fem senaste hemmamatcherna. Enda plumpen kom mot Barcelona (1-3) och Granada är ursäktade för den. På dessa fyra poängmatcher på hemmaplan har man dessutom bara släppt in ett endaste mål. 13 insläppta mål på hemmaplan så här långt kan inget lag på den nedre halvan av tabellen matcha.

Till dagens match stryker vi Foulquier, Iturra, Riki, Dimitrievski, Luis Martíns, Daniel Candeias, Isaac Success, Darwin Machís, Diego Mainz samt Eddy Silvestre. Listan må vara väldigt lång, men låt er inte luras av den. Granada har en av de större trupperna i La Liga och de flesta av dessa väljer man att ställa över. Den uttagna truppen är riktigt stark med Lass tillbaka från skada.

granada_200x200sdeibar

Eibar är nykomlingar i La Liga och överraskade många inledningsvis genom att parkera på den övre halvan av tabellen. Men verkligheten har nu kommit ikapp laget, och det på allvar. Eibar har nämligen ligans sämsta formkurva för tillfället med åtta (!) raka förluster på kontot. Det stora problemet har definitivt varit målskyttet då man har målskillnad 2-13 på dessa förlustmatcher. Bortaplan har varit melodin för baskerna tidigare på säsongen men nu har laget inte tagit poäng på bortaplan på över två månader. Truppen är tunn och den har inte alls samma klass som hos Granada, vilket kommer ge utslag nu i slutet av säsongen.

Hos gästerna stryker vi backen Borja Ekiza som är avstängd efter sitt femte gula mot Barcelona. Vi sätter även frågetecken för Angel samt Abraham som inte var med senast.


Jag gillar Granada och jag tycker faktiskt att laget haft en del otur på slutet och borde haft några/något mer poäng. Nu är det allvar och hemma på Los Cármenes tror jag att man kommer vara otroligt taggade på en trepoängare i bottenstriden. Eibar har ruskigt usel form och jag tror helt enkelt inte att gästerna räcker till här. Högre insats på den raka ettan!

/e@sy