Fyra matcher från La Liga idag där bottenmötet mellan Granada – Cordoba är först ut på Los Cármenes. Hemmalaget är piskade att vinna om de ska klara sig kvar i högstaligan och ett omotiverat Cordoba ska kunna besegras.

  • Match: Granada – Cordoba
  • Spel: Granada -1 (asian handicap)
  • Odds: 1,70 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Granada har helt klart varit en besvikelse den här säsongen då laget just nu placerar sig under nedflyttningsstrecket och riskerar att åka ur. Det finns riktigt bra spelare i den här truppen, men storleken på truppen tror jag är ett av de största problemen hos Granada. Det har inte funnits någon kontinuitet  under säsongen och startelvorna har varierat kraftigt från match till match. Nu tog Granada en livsviktig seger på bortagräs mot Getafe (2-1) senast och vid vinst idag så går man upp på samma poäng som Eibar ovanför strecket. Kikar vi till de återstående matcherna för Granada så har man Sociedad på bortagräs och Atletico Madrid hemma, vilket är två tuffa matcher. Det här blir verkligen en nyckelmatch och den måste helt enkelt vinnas. Hemmaspelet är en av få ljusglimtar hos Granada som bara förlorat 5 av 17 hemmamatcher. Tyvärr har det varit alldeles för många kryss på hemmaplan.

Hos hemmalaget stryker vi Jeison Murillo, Eddy Silvestre, Sulayman och Colunga som går skadade. Förutom Murillo är det inga större avbräck.

granada_200x200Cordoba_200x200

Cordoba halkade upp till La Liga på ett bananskal via playoff förra säsongen och sejouren i högstaligan blev väldigt kort. Med 11 poäng upp till Eibar på säker mark och endast tre omgångar kvar så är det redan klart att Cordoba återvänder till segundan. Laget har haft stora problem med målskyttet under säsongen och har gått mållösa från de fyra senaste ligamatcherna. Senast åkte man på en ordentlig käftsmäll på hemmaplan när Barcelona gästade, då Cordoba fick hela 8-0 i baken. Det var väldigt uppgivet från Cordoba och när man inte hittar någon som helst tändning på hemmaplan tror jag det är ännu värre på bortagräs. Dessutom hade Cordoba en teoretisk chans att klara sig kvar innan matchen mot Barcelona, vilket de inte längre har.

Hos gästerna stryker vi skadade Iago Bouzón. I övrigt inte större bekymmer.


Granada har chansen nu när Eibar förlorade mot Espanyol i gårdagens match. Motivationen lär vara på topp hos hemmalaget och mot ett omotiverat Cordoba tror jag att man glider ifrån och vinner enkelt till slut. Testar därför en insats strax under medel på Granada -1. Insatsen tillbaka vid en uddamålsvinst för hemmalaget.

/e@sy