Ännu en dag med spansk cupfotboll och jag riktar blickarna mot Granada – Cordoba på Los Cármenes. Båda lagen har gått otroligt knackigt i ligan hittills och cupmatchen kan vara ett bra sätt att få in lite självförtroende i truppen. Bredden brukar vara en viktig faktor i dessa matcher och där är det ingen tvekan om vilket lag som är bäst rustade.

  • Match: Granada – Cordoba
  • Spel: Granada
  • Odds: 2,05 @ ladbrokes
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Granada har en väldigt bra trupp men har inte alls fått det att lossna hittills. Laget placerar sig på en blek 16:e plats i ligan och har bara skrapat ihop 11 poäng så här långt. Man stod för en bra första halva mot Sevilla (1-5) senast, men efter Banegas 2-1 mål så rasade man ihop fullständigt, vilket vi även fick se ett par gånger förra säsongen. Tränare Caparros hänger aningen löst för dagen och givetvis är det till hans fördel att  vinna en match inför hemmafansen, så jag tror nog inte han kastar om allt för mycket idag. Men även fast han roterar så tror jag inte det är någon större nackdel, för det finns en bra bredd i det offensiva hos Granada. Målskyttet har varit det stora problemet hos laget då man endast gjort sju mål framåt på 13 matcher. Kikar vi fyra matcher tillbaka så har man endast nätat en gång, detta på straff. Men lägen skapar man och senaste hemmamatchen mot Almeria är ett typexempel på detta. Man spelade ut Almeria fullständigt i första halvlek, men trots hela 25 avslut mot mål så får man inte in bollen. Det känns bara som en tidsfråga innan det lossnar för laget med målskyttet, och då kan man nog börja klättra uppåt i tabellen på allvar.
Till dagens cupmatch stryker vi Rochina, Nounkeu, Riki och Machís. Inga avbräck alls i mina ögon.

granada_200x200Cordoba_200x200

Cordoba har det tyngre än Granada och placerar sig som jumbo i La Liga just nu. Sju poäng har man samlat på sig hittills, detta efter sju oavgjorda matcher. Laget är alltså utan seger så här långt och det förvånar mig inte speciellt mycket. Man halkade upp i högstaligan på ett bananskal och truppen känns lika het som klimatet i Sverige för dagen. Fede Cartabia är en riktigt härlig spelare att skåda på planen, men han känns alldeles för ensam i det här laget. Cordoba gjorde även förändringar på tränarposten för dryga månaden sedan då man sparkade Albert Ferrer till förmån för Miroslav Djukic, utan något större effekt. Efter Djukic tillträde så har man tagit tre poäng på fem matcher, vilket man inte plockar placeringar på. Den serbiska tränaren har pratat om att cupen är ett utmärkt tillfälle att vända på den negativa trenden, men han kommer rotera i dagens match och ge spelare med lite speltid i ligan chansen. Då kommer vi till det här med bredden, där Cordoba definitivt inte håller jämna steg med Granada. Man har en tunn trupp och det finns inte särskilt mycket kvalité i den.
Vi stryker backen Crespo i dagens match och sätter ett frågetecken för mittfältare Rossi.


Granada spelade mycket bra i 45 min på hemmaplan mot Almeria näst senast, och även första halvan mot Sevilla tycker jag var bra. Får man bara lite utdelning på sina chanser så tycker jag man ska ses med bra chans mot jumbon Cordoba. Det kommer dessutom roteras i båda lagen och där har Granada en klar fördel med bredare trupp. Blir en insats strax under medel på den raka ettan.

/e@sy