Los Cármenes är hemmaplan för Granada och det är här som laget ska försöka att hoppa upp på vinnarspåret när Celta Vigo gästar. Granada åkte på en ordentlig käftsmäll mot Real Madrid senast, men det var en match som Granada gav upp i förväg genom att vila flertalet spelare inför detta möte. Kommer det löna sig?

  • Match: Granada – Celta
  • Spel: Granada (inget spel vid kryss)
  • Odds: 2.27 @ betsson
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Granada har haft en misslyckad säsong och borde inte ligga under nedflyttningsstrecket med tanke på vilket trupp laget har. Men nu ligger man där och det är tre poäng upp till Deportivo på säker mark. Senaste omgången borta mot Real Madrid är inte mycket att snacka om, en match som Granada till slut förlorade med hela 9-1 (!). Till att börja med så roterade Granada friskt, hela åtta förändringar om vi jämför med ligamatchen mot Eibar helgen innan. Det är självklart att så många ändringar påverkar laget på ett negativt sätt, speciellt om spelarna på planen inte gör sitt jobb. Granada låg verkligen överallt ute på planen och jag vet inte hur många farliga kontringar som Real Madrid drog iväg på. Men nu är det hemmaplan och det kommer inte sparas på några spelare idag. Cordoba tar förmodligen plats uppe på topp med Lass och Piti på varsin sida om sig. Hemmaplan är också en fördel för Granada som gått helt ok här under säsongen. Ser vi till de fem senaste hemmamatcherna så har faktiskt Granada hållit nollan vid fyra tillfällen. Tyvärr är man inte särskilt effektiva framför mål.

Rubén Pérez, Lass och Insúa är tillbaka från skador och tillgängliga för spel i afton om det krävs. På skadelistan hittar vi Colunga, Eddy samt Sulayman. Inga avbräck alls i mina ögon!

granada_200x200celta_200x200

Celta Vigo öppnade säsongen starkt för att sedan hamna i en ordentlig svacka. Nu tycker jag att laget spelat upp sig avsevärt på slutet, men någon chans på europaplatserna kommer man inte ha. För Celta Vigos del handlar det nu om att plocka lite poäng här och där för att säkra ett nytt kontrakt, vilket laget kommer att göra. Men jag är tveksam till att det blir några poäng för Celta i dagens match, dels för att jag tycker man spelar betydligt bättre hemma på Balaidos än på resande fot. Sen ska vi nämna att Celta Vigo hade en mycket tuff match mot Barcelona (0-1) i helgen där spelarna fick slita ordentligt. Det är bara tre dagar sedan och kan givetvis sitta kvar i benen hos en del spelare. En annan sak som gör att jag tror på Granada idag är att Celta Vigo saknar den avstängda duon Krohn-Dehli (27/1) och Orellana (26/5). Det är två av lagets absolut bästa spelare och givetvis blir man klart försvagade av deras frånvaro.

Förutom Krohn-Dehli och Orellana så saknar man även Planas och långtidsskadade Oubiña. Inte heller Madinda eller David Costas får plats i dagens matchtrupp.


Motivation brukar slå klass och det är inget snack om vilket lag som borde ha den största motivationen här. Granada behöver poängen mest och till skillnad från Celta Vigo så vilade man flertalet spelare i helgens ligaomgång. Kan bara Granada få lite utdelning på sina chanser, vilket inte är det enklaste, så tror jag att man löser tre pinnar här.

/e@sy