Som vanligt en fredagsmatch från la liga och den utspelar sig idag på Los Cármenes. Hemmalaget Granada gästas av Celta Vigo och jag tror vi kan få se en del mål i den här matchen. Häng på!

  • Match: Granada – Celta Vigo
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,19 @ betsson
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Granada placerar sig på en 11:e plats i nuläget och det tror jag inte man är direkt nöjda med. Man värvade friskt inför den här säsongen och med det spelarmaterial man har så tycker jag att man borde ligga högre upp. Det tar tid att spela ihop ett nytt lag, men nu har mer än halva säsongen passerat, och det är fortfarande väldigt mycket upp och ner i prestationerna. Man är ett av ligans sämsta hemmalag och det förvånar mig väldigt mycket med tanke på hur många chanser man skapar match efter match. Ser vi till hemmamatcherna mot Sevilla (1-2), Sociedad (1-3) och Osasuna (0-0) så har man sammanlagt 45 avslut mot mål, då duger det inte att bara göra två baljor. Man behöver fler matcher som hemma mot Valladolid (4-0), där man verkligen utnyttjar sina chanser och tar tre förtjänta poäng. Det finns stor offensiv kvalité i det här laget och man ska knappast behöva gå mållösa från dagens match.

Formstarka Fran Rico är tillbaka från avstängning idag och lär gå rakt in i startelvan. Vi stryker skadade Ighalo och Riki, som inte är några avbräck i mina ögon.

granadabrahimi1

Celta Vigo har varit en positiv överraskning den här säsongen och skuggar Granada i tabellen på en 13:e plats. Man spelar allt som oftast en offensiv fotboll och det är stor skillnad från förra säsongen, där man spelade väldigt defensivt på resande fot. Luis Enrique känns som helt rätt tränare för Celta Vigo och man har ett spännande lag på gång. Jag trodde det skulle bli svårt att ersätta Iago Aspas inför säsongen och värvningen av brassen Charles kändes inte särskilt het. Men Charles har faktiskt övertygat och visat att han även håller på den här nivån, 8 ligamål så här långt är bra i ett mittenlag. Celta Vigo var länge helt iskalla på hemmagräs, samtidigt som man plockade en hel del poäng på bortaplan, men detta är något som svängt om ordentligt den senaste tiden. Man kommer in här med fyra raka förluster på resande fot, där man dessutom släppt in hela 11 mål.

Augusto Fernández är tillbaka från avstängning och det är viktigt för det offensiva spelet. Endast långtidsskadade Bermejo ser ut att missa dagens match.


I vanlig ordning på Los Cármenes så tror jag att Granada kommer spela en väldigt offensiv fotboll. Man har Brahimi (bilden) och Piti på kanterna och där kommer det skapas en hel del från hemmalaget, sen är det upp till El Arabi att ha ordning på avsluten idag. Hemmalaget kan mycket väl gå över den här linan själva idag, men jag tror att Celta Vigo lyckas pilla in en boll också. Lätt fuktig plan i kväll passar perfekt för två spelskickliga lag och jag hoppas vi får se lite mål här. Betssonerbjuder fina 2,19 för det här spelet och det får sig en insats strax under medel!

Testar även 0,5/10 units på ett gult kort för Hugo Mallo – 3,20 @ betsson.

Han kommer förmodligen ställas mot Brahimi idag och då är risken stor att man hamnar på efterkälken ett par gånger under 90 min. Helt klart värt en mindre insats till det oddset.

/e@sy