Lunchmatch i Spanien och som vanligt har vi spelstoppet på 12:00. Den här gången beger vi oss till Los Cármenes där Granada och Betis gör upp om tre viktiga poäng i botten av tabellen. Två lag som oftast skapar en hel del chanser men ännu inte fått utdelning. Sker det här?

  • Match: Granada – Betis
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,10 @ be365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Granada ligger inte särskilt bra för tillfället och placerar sig precis ovanför nedflyttningsstrecket på 24 inspelade poäng, endast tre poäng till godo på Valladolid under strecket. Helt klart en missräkning med tanke på alla värvningar man gjort och man siktar garanterat högre upp i tabellen. Men vill man nå högre upp så ska man vinna den här typen av matcher, och därför förväntar jag mig ett väldigt offensivt hemmalag i den här matchen. Man är förvisso alltid offensiva på hemmaplan, men har inte riktigt fått utdelning på alla sina chanser hittills. Bara 10 inspelade poäng på 12 hemmamatcher är inte godkänt, men samtidigt så spelar man inte alls dåligt på något sätt. Brahimi fortsätter ha lekstuga på sin kant och även Piti skapar alltid en hel del lägen. Men båda dessa herrar tillsammans med El Arabi är för dåliga i avgörande lägen, och då plockar man heller inga poäng. Har man bara lite bättre skärpa i avsluten ska man kunna sätta ett par bollar på ett defensivt svagt Betis.

Defensivt avbräck hos hemmalaget idag då man saknar städgumman Iturra på mittfältet. Sedan tidigare finns även Mainz, Ighalo och Pereira på skadelistan.

granadabrahimi1

Real Betis är ett lag som jag faktiskt trott på under hela säsongen, men just nu så tycker jag det ser nattsvart ut. Man har bytt tränare två gånger om utan större effekt och problemet ligger nog snarare i det spelarmaterial man har. Nu lyckades man äntligen vinna näst senast mot Espanyol (2-0), men sedan var det rakt ner i botten igen på bortagräs mot Valencia (0-5). Offensivt så har man en del spelare som kan ställa till det för många försvar i ligan, då tänker jag främst på herrar som Ruben Castro, Molina och Baptistao. Men defensiven blir bara sämre och sämre för varje match som går och 52 insläppta mål på 23 ligaomgånger är inte ok någonstans. Man är även det sämsta bortalaget i ligan och är det enda laget som ännu inte vunnit på resande fot den här säsongen. Nu tycker jag inte alls man ska vara helt borta här, men då lär man trycka ner snittet på tre insläppta mål per bortamatch.

I hemmalaget stryker vi målvakt Sara som går skadad, inte heller Paulao eller Vadillo kommer till start.


Två lag som inte alls inte nöjda över säsongsstarten och jag tror heller inte att något av lagen är intresserade av ett oavgjort resultat. Det tycker jag kan öppna upp den här matchen och trots den dåliga målskörden så är det två lag som oftast skapar en hel del lägen. Får man bara lite utdelning i den här matchen så tycker jag helt klart vi kan få se tre mål eller fler. Testar en medelinsats på det här spelet!

/e@sy