Barcelona beger sig till Los Cármenes under lördagen där ett möte med Granada väntar. Hemmalaget ligger som nästjumbo i tabellen och har fått det svårt att lossna. Men på hemmaplan har man gått starkt på slutet och laget brukar kunna stå upp bra mot Barcelona här. Gör man det även denna gång?

  • Match: Granada – Barcelona
  • Spel: Granada +2 (asian handicap)
  • Odds: 2.10 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Granada placerar sig alltså som nästjumbo i tabellen och det är en placering som inte går ihop med den trupp som laget har. Det finns en hel del spelare med kvalité i det här laget, men man har haft det svårt att skrapa ihop poängen som krävs. Många matcher så spelar faktiskt Granada riktigt bra, men det är inte ofta som laget får någonting gratis. Granada hade bra kontroll på Levante i förra omgången innan Colunga åkte på ett mycket tveksamt rött kort, vilket gjorde att Levante vände 0-1 till 2-1 i slutskedet av matchen. Hemma på Los Cármenes har man dock varit svåra att tas med på slutet då laget har sex raka ligamatcher utan förlust på hemmagräs. Tyvärr har det varit för många kryss på dessa matcher för att laget ska klättra i tabellen, men ett kryss funkar utmärkt för vårat spel här.

Granada åkte på två röda kort i förra matchen vilket innebär att Colunga samt El Arabi är avstängda här. Det finns dock täckning för dessa herrar i truppen och jag ser det inte som några avbräck. Tillbaka från avstängning är Piti och Cordoba vilket är två viktiga kuggar i det offensiva.

granada_200x200barcelona_200x200

Barcelona åkte oväntat på stryk i förra ligaomgången då Malaga kunde vinna med 1-0 på Camp Nou. Dani Alves bjöd på ett friläge som renderade i mål och sedan hade Barcelona det svårt att komma till några större farligheter. Barcelona har även spelat Champions League i veckan där en riktigt bra match mot Man City innebär att man har 2-1 att gå på inför returen. Mycket resande just nu som kan sätta sig i benen och vi ska även komma ihåg att Barcelona har returmöte i den spanska cupen i mitten på nästa vecka borta mot Villarreal. Jag tror därför inte på några större siffror till bortalaget här och man har även haft det tufft på Los Cármenes de senaste åren. Det blev förlust i förra säsongens ligamöte (0-1) här och gångerna innan det har Barcelona vunnit med 2-1 och 1-0.

Pique är avstängd efter att ha samlat på sig fem gula kort, men i övrigt är det inga större bekymmer hos Barcelona.


Granada vägrar förlora på hemmaplan och även fast jag tror att man gör det här så behöver det inte rinna iväg allt för långt. Barcelona har CL i benen och med ett returmöte i den spanska cupen bakom hörnet så tror jag inte att man bjuder på något målfyrverkeri här. Vi plockar Granada +2 med en insats strax under medel, där vi får insatsen tillbaka på en tvåmålsseger för Barcelona.

/e@sy