Serieledande Barcelona beger sig till Andalusien för att möta ett Granada som har en fin form just nu. Barcelona har CL-spel nästa vecka och lär rotera en del i elvan här, något som öppnar upp för mitt spel.

  • Match: Granada – Barcelona
  • Spel: båda lagen gör mål
  • Odds: 1,72 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Granada har som sagt en fin form just nu och kommer in till det här mötet med två raka vinster i ryggsäcken, vinster där man dessutom har hållit nollan. Stor del till vinsterna tror jag har att göra med de värvningar man gjorde precis innan transferfönstret stängde, för det är hungriga klasspelare man fått in i truppen. Buonanotte (Malaga), Aranda (Zaragoza) och Nolito (Benfica) har alltså kommit in och det är inga spelare som är tänkte att stärka upp försvaret, utan här är det full fart framåt som gäller. Granada gjorde en stabil insats förra helgen då man vann relativt enkelt över jumbon Deportivo med 3-0 på bortagräs, och just att få målskyttet att lossna lite är vad det här laget behöver. Man stöter på Barcelona i rätt tid här och jag tycker det finns goda chanser till att man hittar rätt bakom Valdes.

Dani Benítez och Fran Rico finns på skadelistan sedan en tid tillbaka och missar matchen, i övrigt inga avbräck.

Barcelona vann med tennissiffror (6-1) mot Getafe förra helgen och det var aldrig något snack om saken i den matchen. Men nu har man ett CL-möte mot Milan på onsdag och jag tror det finns en del tankar där redan nu. Förutom att spelarna kanske tänker på det så tänker förmodligen även tränare Roura på detta och väljer säkerligen att rotera en del i elvan. Kikar vi på lite siffror så ser vi även att det var väldigt längesedan Barcelona höll nollan nu, närmare bestämt den 10:e januari i cupen hemma mot Cordoba. Efter detta har man åtta raka matcher med insläppt mål där man även själva gjort mål framåt. Jag tror man kan få problem med Granadas fartfyllda offensiv och tror Barcelona släpper in mål för nionde raka matchen här.

På skadelistan för Barcelona hittar vi Villa och Xavi.


Jag skulle inte direkt bli förvånad om Granada skulle sno poäng i den här matchen då man är gott gåendes just nu samtidigt som Barcelona kanske har matchen mot Milan i skallen. Båda lagen gör mål känns som ett vettigt spel och insatsen blir strax över medel.

Finns även på twitter @enklapengar

/e@sy