Guldstriden i La Liga ska avgöras och Barcelona har allt i egna händer när man reser till Andalusien och närmare bestämt Los Carmenes. Här väntar Granada och även fast jag tror att katalanerna reder ut det till slut så tror jag inte att man håller någon nolla mot ett hemmalag som verkligen har hittat målformen. Jag tycker vi erbjuds ett fint odds på mitt spel i matchen och slår till.

  • Match: Granada – Barcelona
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Granada har inte haft någon lyckosam säsong och säkrade faktiskt ett nytt kontrakt först i senaste omgången, där Sevilla besegrades med hela 4-1 på Ramon Sanchez Pizjuan. Det innebär att laget inte har någonting att spela för när de regerande mästarna nu gästar Los Carmenes, vilket jag tycker passar mitt spel utmärkt. Granada har haft en hel del problem med målskyttet under säsongen, men problemet har knappast varit att man inte skapar några chanser. Men nu har det lossnat ordentligt på slutet och kikar vi till de fyra senaste matcherna så har laget gjort hela 13 mål. Vi ska även notera att Granada släppt in mål i alla dessa matcher, för man har en defensiv som är under all kritik allt som oftast. Jag tror att man kommer slugga chanser med Barcelona här och inte alls vara rädda för att gå framåt, och då är man helt klart ett hot för katalanerna. Men samtidigt så får man passa sig väldigt noga när defensiven blottas, för nu är det inget b-betonat Sevilla man möter nu.
Skadeläget är oförändrat hos Granada som fortsatt saknar Mainz, Success samt Foulquier. Vi sätter även ett frågetecken kring försvararen Biraghi som knappas lär spela om han har några småskavanker.

granada_200x200barcelona_200x200

Barcelona har, trots att man åkte ur Champions League, stått för en mycket bra säsong och har som sagt allt i egna händer nu. Laget hade en dipp på tre raka förluster ganska nyligen men har repat sig ordentligt med fyra raka segrar och en helt otrolig målskillnad på 21-0 över dessa fyra matcher. Offensivt så tycker jag att det speglar siffrorna bra, för där finns det få lag i världen som kan mäta sig med Barcelona. Det är en offensiv som kommer få ytor att arbeta med mot Granada och att gästerna sätter dit minst en boll ser jag som givet. Men att katalanerna ska ha någon trygg defensiv med fyra raka nollor köper jag inte alls. Det har varit darrigt under hela säsongen så det är nog mer tillfälligheter att dessa nollor kommer just nu. Man har dessutom stött på svaga gäng som inte har någon vidare offensiv att skryta med, och där tror jag att Barcelona kan få lite problem med Granada.
Hos gästerna stryker vi endast anfallaren Sandro Ramirez samt målvakt Bravo. Inga större avbräck även fast jag ser Bravo som en stabilare målvakt än Ter Stegen. Så kanske kan det gynna spelet lite grann.


Granada har absolut ingenting att förlora och kommer säkerligen ge detta en chans att förstöra festen för Barcelona. Jag tror det kan innebära ett hemmamål, men i slutändan får man nog se sig besegrade. Vi erbjuds ett fint odds på att båda lagen gör mål och en insats strax under medel åker in.

/e@sy