Mycket viktig match för Barcelona i afton då man beger sig till Los Cármenes för ett möte mot Granada. Det är inget annat än vinst som gäller för katalanerna, samtidigt som Granada måste plocka poäng i botten av tabellen. Gästernas försvarsspel har inte varit bra på slutet och jag tror vi får se minst ett mål åt vardera lag här.

  • Match: Granada – Barcelona
  • Spel: båda lagen gör mål
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Granada har inte gjort någon bra säsong då jag hade stora förväntningar på laget efter alla värvningar man gjorde. Spelarna som kommit in har visserligen bidragit en del tycker jag, men Granada känns inte, och spelar inte heller som ett lag. När man spelar ut ordentligt är man ruskigt bra och det har varit många matcher där jag verkligen trott att Granada ska klättra i tabellen, men när man får lite motgångar så viker man ner sig fullständigt. Ett bra exempel är senaste matchen mot Malaga på bortagräs, där man fick vända hemåt med 4-1 i baken. Man ligger på en 15:e plats i ligan och med bara tre poäng ner till Getafegäller det att laget plockar en del poäng på slutet om man vill säkra nytt kontrakt. Nu tror jag inte att man plockar några poäng mot ett hungrigt Barcelona, men med tanke på det försvarsspel katalanerna visat upp den senaste veckan så ska man kunna näta. Granada skrapar alltid fram en massa chanser på hemmagräs och det enda som saknats är den ordentliga skärpan i avsluten.

Hos hemmalaget stryker vi backen Angulo som är avstängd, även anfallare Riki missar på grund av skada.

granadabarcelona

Barcelona åkte ur Champions League tidigare i veckan då Atlético Madrid blev för svåra på Vicente Calderon. 1-0 slutade matchen till madridlaget och med tanke på chanserna i matchen så ska Barcelona vara väldigt nöjda över att det slutade där. Man var inte alls med i försvarsspelet och hade det inte varit för Pinto, plus stolparna bredvid honom, så hade det faktiskt kunnat blivit slakt. Nu har man dessutom stora bekymmer i defensiven idag då Pique, Puyol samt Bartra går skadade. Den enda mittbacken tillgänglig är med andra ord Mascherano och han har inte sett särskilt vass ut på slutet. Många tippar på att Song kommer ta steget ner på mittbacken, något som inte känns särskilt tryggt. Nu gjorde inte Barcelona något mål framåt mot Atlético och i ärlighetens namn så skapade man inte överdrivet mycket heller. Men vi kan inte jämföra Atléticos försvarsspel med Granadas, och jag ser det som en självklarhet att Barcelona pillar in minst en boll framåt idag. Messi har fått hård kritik i spansk press sedan matchen mot Atlético och jag tror därför han kommer höja sig avsevärt här.

Förutom de mittbacksbekymmer man har så saknas målvakt Valdes sedan tidigare.


Det kan nog bli en ganska trevlig match detta då Granada inte alls kommer vara blyga för att anfalla. Man har förmodligen noterat Barcelonas svaga försvarsspel på slutet och det är något som man definitivt kan utnyttja. Mitt spel blir därför att båda lagen gör mål och insatsen blir strax under medel.

/e@sy