Måndagsmatch på Los Cármenes idag då Granada och Athletic Bilbao drabbar samman. Bortalaget har en mängd målrika matcher i ryggen och jag tror på något liknande ikväll.

  • Match: Granada – Athletic Bilbao
  • Spel: över 2,5 mål i matchen
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Granada trodde jag mycket på inför säsongen och främst då tack vare kanonvärvningen av Piti som hämtades från Rayo Vallecano. Men succén har uteblivit och Granada ligger fyra från slutet med fem inspelade poäng. Dessutom har man nämnda Piti på skadelistan sedan flera matcher tillbaka och det är givetvis ett hårt avbräck för offensiven. Men jag tycker att Granada har en tillräckligt bra offensiv utan Piti och det förvånar mig en del att man endast mäktat med tre mål framåt i ligan på sex matcher. Riki, Ighalo, Buonanotte, Brahimi och El-Arabi är alla bra fotbollsspelare och med den här uppsättningen offensiva spelare tycker jag att man borde göra mål ikväll på ett Athletic som inte har ligans bästa försvar.

Endast Piti finns på skadelistan, i övrigt har man samtliga spelare tillgängliga.

Athletic

Athletic Bilbao var ett annat lag som jag trodde på mycket inför säsongen och till skillnad från Granada så har man infriat mina förväntningar. Man placerar sig som femma just nu med 12 inspelade poäng efter fyra vinster och två förluster. Det brukar oftast bli väldigt sevärda matcher när Athletic är i farten och det beror på att man spelar väldigt offensivt och lämnar defensiven åt slumpen titt som tätt. Man har fortfarande skador på Balenziaga och Ekiza i backlinjen och utan dessa kommer försvarsspelet fortsätta se darrigt ut. San José och Gurpegi är inget bra mittbackspar och högerback Iraola är långt ifrån sitt forna jag. Framåt finns det dock inte mycket att klaga på och man har hittills snittat två gjorda mål per match, en siffra som borde vara högre med tanke på hur mycket man skapat genom sin vassa offensiv.

I bortalaget stryker vi Kike Sola, Ekiza, Balenziaga och Saborit.


Jag tycker vi får ett väldigt bra odds för överspelet idag och det är givetvis på grund av att Granada spelat otroligt målsnåla matcher på slutet. Men jag tror att Athletic kommer locka fram en raggarfotboll idag där lagen byter chanser med varandra och då är det goda utsikter för minst tre mål i matchen. Athletic vinner matchen men man kommer inte hålla nollan, ska vi säga 1-2 och överspelet i hamn?

/e@sy