Trevligt möte på Los Cármenes under söndagen där Granada jagar sin första hemmavinst för säsongen när Athletic från Bilbao gästar. Möjligt att laget lyckas med detta, men jag riktar in mig på ett annat spel i matchen. Häng på!

  • Match: Granada – Athletic
  • Spel: över 2 mål (goal line)
  • Odds: 1,60 @ bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 18:15

Granada har haft en misslyckad inledning på säsongen och parkerar just nu som näst jumbo i La Liga, på endast sju inspelade poäng. Men jag tycker inte vi ska vara allt för hårda mot laget, för det finns ändå ljusglimtar i spelet. Granada har trots allt plockat poäng i fyra av de fem senaste matcherna, men när dessa fyra matcher är kryss så klättrar man inte i tabellen. Tre av dessa fyra oavgjorda resultat borde resulterat i vinster, men Granada har ofantligt svårt att trycka in den avgörande bollen för att stänga sina matcher, och istället har man åkt på en kvittering. Tränare Sandoval sitter utan tvekan löst på sin post och nu måste trepoängarna trilla in, vilket lär innebära ett offensivt hemmalag. Som jag nämnt tidigare finns det kvalité framåt, men det gäller bara att trycka dit chanserna. Defensivt ser det däremot bedrövligt ut stundtals, och det har man inte råd med mot ett motstånd av Athletics kaliber.

Oförändrat skadeläge hos Granada som fortsatt saknar Success, King, Mainz samt Lopez som alla går skadade. Enda riktigt avbräcket är offensiva Success, men där tycker jag ändå att Granada har täckning.

granada_200x200Athletic_200x200

Athletic Bilbao hade en trög inledning på säsongen men har nu jobbat sig uppåt i tabellen och placerar sig som 8:a. Baskerna är ett av ligans formstarkaste lag och reser till Los Cármenes med fyra vinster och ett kryss i ryggen på de fem senaste omgångarna. Målskyttet har lossnat ordentligt för laget och det är inte bara Aduriz som kan näta längre, utan även Raul Garcia och stekheta ynglingen Williams hittar nätmaskorna. Defensivt ser det ok ut, men inte mer tycker jag. På de fem senaste omgångarna har laget bara hållit nollan intakt en gång, detta i 3-0 vinsten på hemmaplan mot nykomlingen Gijon. På bortaplan har Athletic släppt in åtta mål på fem matcher. Som jag redan nämnt är Granada giftiga framåt, så jag tror inte att gästerna håller någon nolla här.

Hos Athletic stryker vi fortsatt Muniain som inte är tillräckligt fit för match ännu, och inte heller Ibai Gomez kommer till spel. Det har funnits frågetecken för viktiga mittbacken Laporte, men han finns med i Valverdes matchtrupp.


Granada är desperata efter en trepoängare och det kan vara jobbet som står på spel för Sandoval om han inte lyckas ordna detta. Det tror jag innebär ett mycket offensivt hemmalag och med den offensiv gästerna har så lär det ges chanser även åt andra hållet. Gillar oddset för minst två mål i matchen och trycker in en tyngre insats på spelet.

/e@sy