Los Cármenes står som värd för mötet mellan Granada och Athletic Bilbao under lördagskvällen. Hemmalaget  är jumbo i ligan och måste plocka trepoängare nu för att avancera uppåt i tabellen. Gästerna spelade cupmatch så sent som i onsdags och det kan säkerligen sitta kvar i benen. Luktar hemmaseger!

  • Match: Granada – Athletic
  • Spel: Granada (insatsen tillbaka vid oavgjort)
  • Odds: 1.90 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Granada har gått otroligt dåligt hittills denna säsong och parkerar i botten av tabellen på 18 inspelade poäng. Ledningen tvingades agera och inför bortamatchen mot Atletico (0-2) hade man sparkat tränare Caparros. Det blev ingen omedelbar effekt av detta men samtidigt är Atletico borta riktigt tufft. Efter den matchen plockade sedan Granada poäng på bortagräs mot Deportivo (2-2) och följde sedan upp det med vinst hemma mot Elche (1-0). Man skakade även Villarreal (0-2) på bortaplan i förra omgången och var faktiskt förtjänta av poäng där. Laget skapar chanser match efter match, men i avgörande lägen vill det sig inte. Granada har lånat in Lass (Rayo) samt Ibanez (Valencia) som troligtvis börjar på en varsin kant här. Dessa herrar erbjuder fart och finess, vilket jag tycker saknats tidigare i Granada. Får man bara igång målskyttet så kommer laget avancerar upp över strecket utan problem.

Hos hemmalaget stryker vi Rubén Rochina, Eddy Silvestre, Jeison Murillo och Sulayman Marreh som går skadade. Vidare så lämnas Riki, Juan Carlos Pérez, Luis Martins, Youssef El Arabi, Darwin Machís och Isaac Success utanför truppen. Vi ska komma ihåg att Granada har en stor trupp och jag ser inte många av dessa som några hårda avbräck.

granada_200x200Athletic_200x200

Athletic Bilbao har precis som Granada haft en mindre lyckosam säsong hittills, då laget placerar sig på 13:e plats med 23 poäng. Det har varit lite väl många matcher för baskerna och det har varit ganska solklart att man inte har en tillräckligt bred trupp för detta. Nu spelade laget semifinal i Copa del Rey i onsdags då man fick 1-1 hemma mot Espanyol. Bästa laget fanns ute på planen (med undantag Laporte) och det är självklart att en sådan match kan sitta kvar i benen här, för tempot var ruskigt högt. Athletic såg väldigt tröttkörda ut i andra halvlek och ska vara väldigt glada över resultat man fick med sig där. Som jag ser det så står Athletic och faller med två spelare, i varsin ände av laget. Aduriz gör det mesta framåt och Laporte tar otroligt mycket ansvar bakåt. Athletic kan inte lita på att dessa herrar presterar på toppnivå match efter match.

Hos gästerna stryker vi Iturraspe och Guillermo som går skadade. Inte heller mittback Etxeita kommer till spel efter det röda kortet mot Barcelona. Vidare så lämnas Kike Sola, Ibai Gomez och Toquero utanför truppen. Vänsterback Balenziaga finns med på resan och kommer testas sent.


Granada har helt klart fått en nytändning efter tränarbytet och spelet har sett bra ut de senaste matcherna. Athletic såg som sagt tröttkörda ut mot Espanyol och satte sig nästan direkt på planet för att resa den långa sträckan till Andalusien. Jag spelar på en hemmaseger här och tar pengarna tillbaka på ett oavgjort resultat. Medelinsats!

/e@sy