Två pressade lag som drabbar samman på Los Cármenes under måndagskvällen då Granada och Almeria ska göra upp om tre pinnar. Båda lagen ligger i bottenregionen av tabellen och är knappast intresserade av något oavgjort resultat. Men vilka kniper segern?

  • Match: Granada – Almeria
  • Spel: Granada
  • Odds: 2,10 @ betsson
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Granada tippade jag högt förra säsongen och det var faktiskt på vippen att man fick lämna La Liga efter en bedrövligt dålig säsong. Även den här säsongen har jag tippat laget högt, men man ser ut att svika mig ännu en gång. Granada parkerar på en 17:e plats just nu och 10 inspelade poäng är helt klart en missräkning. Nu kanske man inte kan påstå att laget spelat särskilt bra med den tabellplaceringen, men faktum är att jag tycker Granada gjort en hel del bra matcher. Den stora boven i det här dramat är målskyttet, där laget endast mäktat med sex mål framåt, vilket är sämst i hela ligan. Ganska förvånansvärt kan jag tycka då det vimlar av offensiv kraft hos laget, men man saknar väl den ordentliga strikern. Laget tar sig till chanser match efter match, så det är verkligen inte där problemet ligger. Vänder vi på det och kikar defensivt så har man inte släppt in så farligt många mål så här långt. Av de 17 insläppta man har så ska vi komma ihåg att 10 av dessa har gjorts av Real Madrid och Barcelona tillsammans, så det ska inte kastas skit på det defensiva.
Hos hemmalaget stryker vi Riki, Eddy, Machís, Nounkeu och Sulayman som alla går skadade. Men Granada har en mycket bred trupp och dessa skador är inga avbräck i mina ögon. Viktigt att man får tillbaka Piti från skada i dagens match.

granada_200x200almeria

Almeria tippade jag långt ner innan säsongsstarten och man har presterat precis som jag förväntat. Laget blev av med en del viktiga spelare inför säsongen där Vidal får ses som det tuffaste avbräcket då han skrev på för Sevilla. Almeria placerar sig på en nedflyttningsplats just nu och kommer in till den här matchen med fyra raka förluster i ryggen. Man var nära att rubba Barcelona (1-2) på hemmagräs senast, men när katalanerna växlade upp så tog orken snabbt slut hos Almeria. Till skillnad från Granada så tycker jag inte att Almeria varken har en särskilt bra bredd i truppen eller en bra trupp för den delen, det känns som en salig blandning spelare man kastat ihop till ett lag. Nu ska det sägas att Almeria plockat sex av sina nio poäng på resande fot, men det är statistik som jag tar med en nypa salt. Man var rejält utspelade mot Sociedad (2-1) men lyckades vinna, och en bortaseger mot Deportivo La Coruna (1-0) imponerar inte på mig. Man har även ett tufft avbräck i dagens match då mittfältare Thomas tvingas stå över på grund av en avstängning. Han har varit ett ljus i mörkret hos Almeria och har kanske varit lagets bästa spelare så här långt.
Förutom Thomas så stryker vi även den gamla räven Corona som går skadad, det är dock inget tuffare avbräck.


Granada har ett kanonlag enligt mig och man ska inte ligga och harva i botten som man gör nu. Får man bara lite utdelning på alla chanser man skapar så kommer laget börja klättra i tabellen. Hemma mot ett formsvagt Almeria tycker jag att man ska kriga till sig tre poäng!

/e@sy