Viktiga poäng på spel när Granada tar emot Almeria hemma på Los Cármenes. Hemmalaget har blivit indragna i bottenstriden med en dålig form på slutet, samtidigt som Almeria är på gång med två raka segrar i bagaget. Tror det kan svänga rejält här och då borde vi få se minst tre mål i matchen.

  • Match: Granada – Almeria
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,75 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Granada har varit en stor besvikelse den här säsongen, då man värvade en hel del klasspelare för att hamna på den övre halvan av tabellen. Verkligheten har dock blivit en annan då Granada placerar sig på en 15:e plats just nu, med endast två poäng till godo på Getafe under strecket. Det är därför ett väldigt pressat Granada som kommer till spel idag, speciellt då man möter Valladolid på bortagräs i den avslutande omgången, ännu en bottenkollega alltså. Man kommer därför gå väldigt hårt för vinsten idag och man har alla möjligheter att vinna här tycker jag. Det stora problemet har dock varit effektiviteten framför mål där man helt enkelt varit för dåliga. Man tar sig till massor av heta lägen, speciellt på hemmagräs, men sen är det för dålig skärpa. Lagets bästa målskytt den här säsongen är El Arabi som stått för 12 av lagets 31 mål. Men El Arabi är en av lagets stora målsumpare och jag tycker han borde gjort betydligt fler mål den här säsongen. Brahimi är tillbaka från avstängning i dagens match och det är en väldigt viktig kugge för hemmalagets offensiva spel. Vi stryker istället Pereira (skadad) och Recio (avstängd).

granada_200x200

Almeria är nykomlingar i la liga och precis som förväntat så slåss man i botten av tabellen nu med endast två omgångar kvar att spela. Man har inga större klasspelare i laget och när man dessutom haft problem med defensiven stora delar av säsongen så har det gått som det gått. Men man har två raka vinster i ryggen nu och tack vare detta så har man tagit sig ovanför strecket. Men det har inte varit några tyngre segrar man plockat då varken Betis (3-2) eller Espanyol (2-1) haft något att spela för. Almeria har inget vidare försvar som sagt och det kommer verkligen bli synat nu mot ett motiverat Granada, 13 insläppta mål på de fem senaste säger det mesta om försvarslinjen hos gästerna. Framåt har man dock fått det och lossnat lite på slutet med sju mål på de tre senaste matcherna. Man har en del fartkunniga herrar i anfallsspelet som hemmalaget får se upp med i spelvändningarna. Hos gästerna har vi Trujillo och Dubarbier tillbaka från skada, men vi stryker Barbosa (skadad) och Suso (avstängd) till dagens match.


Det brukar bli lite vilda västern när Almeria är i farten, det kan vi även se på lagets senaste matcher som är idel målglada. Försvaret är det stora bekymret hos Almeria och med bra skärpa i avsluten så kan Granada säkerligen fixa den här linan på egen hand. Men det är inget jag litar på och med gästernas anfall så tror jag att man bidrar till överspelet här. Blir en medelinsats på minst tre baljor i matchen!

/e@sy