Ännu ett returmöte i den spanska cupen där Granada tar emot Alcorcon hemma på Los Cármenes. Hemmalaget har 2-0 att gå på från första mötet, men jag tror ändå att man slår av på farten här.

  • Match: Granada – Alcorcon
  • Spel: hemmalaget över 1,5 mål
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Granada spelar en riktigt bra fotboll just nu och tog en stark 2-0 seger i senaste ligaomgången på bortagräs mot Rayo Vallecano. Man spelade även ut Sevilla (1-2) matchen innan och hade man bara haft lite skärpa i avsluten så hade man plockat tre poäng där också. Men nu är det cupen och man städade av Alcorcon kanske lätt i första mötet på bortagräs. Det såg lite lojt ut stundtals, men när man väl växlade upp så märkte man att det är en division mellan lagen. Ighalo stod för båda målen i den matchen och det är den offensiva bredden hos Granada som gör att jag tror på det här spelet. Man har en hård konkurrens i anfallet och spelare som just Ighalo och även Riki (bilden) måste visa upp sig i den här typen av matcher för att få mer speltid framöver. Jag tror hemmalaget vill släcka Alcorcons drömmar här med ett tidigt ledningsmål, och sedan tror jag att ett till mål kommer av bara farten.

Inga skadebekymmer hos Granada och trots att man vilar en del spelare så har man en stark trupp uttagen.

granadaRiki1

Alcorcon är ett mittenlag i segundan och de matcher jag sett med laget så har man inte imponerat överdrivet mycket. Nu skapade man förvisso en del farliga chanser på Granada senast, men precis som i ligan så har man förtvivlat svårt att förvalta sina chanser. Nu har man en brant uppförsbacke framför sig här och det går inte att åka till den här matchen för att lägga sig på försvar, man måste framåt. Minst två mål måste in för att kunna ta detta till en förlängning och det känns som Granada kan utnyttja detta. Får man ett mål i baken så tror jag dessutom att man kommer ha tankarna på helgens bortamatch mot Mirandes, för tre mål kommer man absolut inte göra på bortagräs mot ett lag från högstaligan.

Inte heller några större bekymmer hos bortalaget som förväntas ställa upp som i första mötet.


Det är klasskillnad mellan dessa lag och visar bara Granada lite skärpa och hunger i den här matchen så ska man kunna göra två mål. Det finns som sagt en del offensiva spelare hos hemmalaget som behöver visa upp sig, och jag vill tro att det är en stor fördel för det här spelet. 1,80 på två hemmamål känns aningen högt och det blir en medelinsats på det här spelet.

Testar även 1/10 units på Granada över 2,5 mål – 3,50 hos bet365.

/e@sy