Vi tar oss till Göteborg där hemmalaget Göteborg ska ta sig an bortalaget Åtvidaberg. Här har vi i grund och botten klasskillnad på lagen där hemmalaget sett helt lysande ut på försäsongen och framförallt i Svenska Cupen. Medans Åtvidaberg inte ens spelat i cupen och inte kommit in i nåt tävlingstempo ännu och i träningsmatcherna har det inte gått vägen alls. Tror på klar hemmaseger här men vad spelas?

  • IFK Göteborg – Åtvidabergs FF
  • Spel: IFK Göteborg -1.5
  • Odds: 2.00 @ bet365
  • Insats: 4/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Göteborg har som sagt haft en riktigt bra försäsong och som toppen på moset har man gått till final i Svenska Cupen efter flera bra insatser bland annat mot Helsingborg och sedan Häcken. Båda vanns med 2 måls marginal men kunde lika gärna vunnits med fler mål än så. Man har sett ruggigt bra ut senaste matcherna och man har 5 raka vinster där 4 är i cupen. Framförallt så har danskarna i laget utmärkt sig mycket och då pratar vi om Rieks och Ankersen på kanterna och sedan, förra årets skytteligavinnare, Lasse Vibe på topp.

Skadeläget ser bra ut och man har med sig en stark trupp och normalt sett bör man ju vinna den här matchen med ett par bollar, sen är ju en premiär alltid en premiär fast skillnaden på kvalitén är som den är och jag tror på sker seger.

göteborg         åtvidaberg

Åtvidaberg är ganska nederlagstippat detta år, vissa tror dom kommer åka ur, själv tror jag väl dom kommer klara sig men då enbart på grund av att det finns sämre lag än dom själva. För det ska ni veta, Åtvidaberg har tappat flera bra spelare. Främst gäller det tappet av Ricardo Santos som var bäste anfallare ifjol, men även de rutinerade herrarna Daniel Sjölund och Kristian Bergström har lämnat in. Man tappade väldigt mycket i de spelarna och det lär synas för man har inte ersatt dom med samma kvalité heller.

Till dagens match saknas Petter Gustafsson, David Lundgren och Hampus Holmgren och har ingen superkoll på dom men man har ingen bred trupp så man antar ju att det kommer påverka laget en aning. Sen kan man ju bara på peka det att Göteborg mötte Åtvidaberg i april förra året också, då vann Göteborg med hela 5-0 på hemmaplan, känslan är att det mycket väl kan bli samma siffror om det inte stämmer för Åtvidaberg. Men även om man kommer upp i nån hyfsad nivå tror jag inte man rår på de blåvita från Göteborg.


Göteborg känns som ett topp 3 lag denna säsong och lär även bli så, man har dessutom haft en grymt bra försäsong med flera tävlingsmatcher som inte motståndarna haft. Bra skadeläge och klasspelare i laget. Åtvidaberg har tappat flera nyckelspelare och inte ersatt dom på ett bra sätt, man är tippade i botten och det känns vettigt. Normalt sett ska man inte ha något att hämta borta mot Göteborg. Men större mirakel har skett, fast inte idag. Jag spelar Göteborg att vinna med minst 2 bollar till oddset 2.00. Insatsen får bli strax under medel. Kör nu!!

/ L’orso