Lunchmatch i segundan under söndagen där Girona ska försöka försvara sin direktplats till La Liga. Zaragoza står för motståndet och det är ett Zaragoza som kommer till Katalonien med en del tveksamheter i försvaret. Här trycker vi till med insatsen, häng på!

  • Match: Girona – Zaragoza
  • Spel: Girona över 1,5 mål
  • Odds: 2,02 @ betsson
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Girona hade en mycket fin start på säsongen och har legat med i toppen av tabellen mest hela tiden, utan att göra något större väsen av sig. Laget placerar sig på en andraplats bakom Betis just nu och det innebär spel i La Liga nästa säsong om man lyckas hålla den placeringen. Men det är tajt i toppen av tabellen och Sporting Gijon jagar bara två poäng bakom. Girona har ett ganska gynnsamt spelschema kvar så jag tror laget tar klivet upp om man lyckas knipa en trepoängare här. Formen är mycket god hos laget med fyra raka vinster i ryggsäcken, där minst två mål gjorts i samtliga fyra matcher. Girona har en mycket fin offensiv och man står inte och faller med en spelare framåt, som fallet är hos Zaragoza. Sandaza (13 mål), Sanchon (10 mål) och Mata (8 mål) har producerat fina siffror under säsongen och det är givetvis en stor fördel med så hård konkurrens när bara två av dem får spela, då går det inte att springa runt och spara sig. Girona har även fin hemmaform med tre raka segrar, där minst två mål gjorts i samtliga matcher.

Inga offensiva bekymmer hos Girona som kommer till spel med ungefär samma trupp som senaste segermatchen mot Barcelona B (4-2).

girona_200x200zaragoza_200x200

Zaragoza placerar sig på en sjätteplats just nu och det innebär playoff om laget lyckas försvara den. Zaragoza lever mycket på sin fina offensiv där lånet från Atletico, Borja Baston, dunkat in fina 22 mål så här långt. Men defensivt är laget mycket svagt och det ser vi inte minst på målskillnaden där vi hittar 51 insläppta på 37 omgångar. Kikar vi till topp 14 i ligan så har Zaragoza släppt in flest mål, vilket säger en del. Laget vill spela väldigt offensivt och mot mer organiserade lag med bra offensiv så blir man straffade. Kikar vi till bortmatcherna när man ställts mot lite tyngre lag så har det släppts in mål, Betis (0-4), Las Palmas (3-5) och Gijon (1-3) är några exempel. En annan sak vi ska notera är alla röda kort som Zaragoza dragit på sig på bortaplan. 9 röda kort på 18 bortamatcher skojar man inte bort.

Vi har även en del defensiva bekymmer hos gästerna som saknar duktiga mittbacken Cabrera och defensiva mittfältaren Lolo. Även försvarsspelaren Mario har dragits med skadebekymmer och är ett litet frågetecken. Diego Rico kommer kliva in på mittbacken och det är en spelare som varit bänkad på slutet på grund av svaga prestationer.


Girona har grym form för dagen och pumpat in en hel del mål på slutet. Nu stöter man på en av ligans sämsta försvar, som dessutom har en del skadebekymmer dagen till ära. Jag tror hårt på minst två hemmamål i matchen och trycker av en tyngre insats!

/e@sy