Playoff till La Liga idag där Girona har hela 3-0 att gå på från första mötet mot Zaragoza. Men gästerna har inte gett upp hoppet utan kommer gå på för fullt här i ett försök att vända på steken. Det passar mitt spel utmärkt!

  • Match: Girona – Zaragoza
  • Spel: Girona över 1,5 mål
  • Odds: 1,96 @ unibet
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Girona har som sagt tagit ett rejält grepp om det här dubbelmötet efter 3-0 på La Romareda tidigare i veckan, detta efter två mål från anfallare Mata och ett från backen Lejeune. Det innebär förmodligen ett ganska försiktigt Girona idag som inte lär storma framåt allt för mycket, men det kommer dyka upp lägen för hemmalaget oavsett. Del ryktas en del om att tvåmålsskytten från senast, Mata, kommer inleda på bänken för att sparas inför dubbelmötet mot Las Palmas. Men inte heller det spelar någon större roll känner jag. Girona har tre riktigt bra offensiva spelare och om nu Felipe Sanchon tar steget upp i anfallet så är det en mycket bra ersättare för Mata. Felipe gjorde 11 ligamål under säsongen.

Inga nya avbräck hos hemmalaget som kan ställa ett starkt lag på planen idag.

girona_200x200zaragoza_200x200

Zaragoza hade en pigg start på match nummer ett och var det klart bättre laget den första kvarten. Men som under hela säsongen så går laget oftast bort sig i defensiven och blir straffade för det. Tre insläppta mål innebär en väldigt brant uppförsbacke här men tränare Ranko Popovic har absolut inte gett upp hoppet här. Han och Zaragoza ska gå hårt för att förstöra festen för Girona idag och det tror jag bara innebär en sak, fler insläppta mål i baken. Zaragoza åker inte till Katalonien för att parkera bussen och det lär därför bli en väldigt öppen match. Får dessutom Zaragoza ett mål i baken så kan det bli väldigt uppgivet och rinna på. Vi ska även komma ihåg att Zaragoza åkt på en hel del röda kort på bortaplan under säsongen.

Skyttekungen Borja Baston är fortfarande skadad och spelar inte i dagens match, ett jätteavbräck givetvis. I övrigt inga nya avbräck.


Girona är det starkare laget och kan spela avslappnat idag, det tror jag innebär minst två hemmamål mot ett defensivt svagt Zaragoza. Vi testar en högre insats på detta.

/e@sy