Girona ligger med i toppen och krigar om en direktplats till la liga samtidigt som Xerez nu definitivt är klara för nedflyttning. Borde innebära en säker hemmaseger men jag är inte lika övertygad om det då Girona saknar otroligt många spelare. Tycker bolagen är generösa med oddset på ett spel här och testar lyckan direkt.

  • Match: Girona – Xerez
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 2,10 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Girona finns alltså i toppen av tabellen och ligger just nu på en andraplats vilket innebär uppflyttning om man lyckas behålla den. Men man har Alcorcon flåsandes i nacken och det innebär att det bara är tre poäng som gäller mot jumbon Xerez här. Man har dessutom varit väldigt lyckosamma på hemmagräset denna säsong med raden 14-2-2 och en fin målskillnad på 43-12. Men det som talar för att detta inte blir någon ”walk in the park” för Girona är att man saknar en hel bunt med spelare. Till exempel har man en ordinarie back tillgänglig för spel och det gör att jag tror Xerez målar här.

Migue (back), Jose (back), Garcia (back), Benja (anfall) och Garmendia (mittfält) kommer inte till spel i den här matchen på grund av skador och avstängningar, riktigt tunga avbräck på de tre förstnämnda som alla är startspelare i backlinjen. Finns även frågetecken för Bordas (mittfält), Tebar (mittfält) och Jandro (mittfält) som inte tränat tidigare under veckan.

Xerez är alltså klara för nedflyttning nu och man gick bara och väntade på att den sista spiken skulle slås i kistan. Säsongen har varit kaotisk med ekonomiska bekymmer och många spelare som lämnat laget mitt under säsongen, dessutom har man haft en otroligt otur med massvis av skador på allt elände. Jag tror ändå det var skönt för laget att få det svart på vitt att man inte kommer spela i segundan nästa säsong och kanske kan man nu spela lite mer avslappnat än tidigare och försöka ställa till det för en del andra lag. Även fast man inte vunnit sedan Gustav Vasas tid så har man trots allt gjort mål i fyra raka matcher nu, bland annat mot både Elche och Alcorcon på bortagräs, två lag som inte brukar släppa många bollar bakom sig på hemmagräs ska man veta.

Man får tillbaka ett par spelare från avstängning här, i övrigt verkar man ha samma spelare tillgängliga som senast mot Cordoba (1-3).


Det här är ett klockrent spel i mina ögon då Girona kommer tåga framåt inför fulla läktare och jaga en välbehövlig trepoängare. Jag tror man kommer underskatta Xerez en aning och det är livsfarligt att göra då man har en helt nykomponerad backlinje och ett skadeskjutet mittfält. Bet365 erbjuder fina 2,10 för båda lagen gör mål och det får sig en insats strax över medel.

Testar även 1/10 units på Xerez över 1,5 mål till höga 6,00 @ bet365. Med tanke på förutsättningarna så är det ett spel som helt klart är värd en liten slant.

/e@sy