Copa del Rey går in i den andra omgången där det är match i Girona denna afton. Det blir en repris på helgens ligamatch mellan Girona och Tenerife, där hemmalaget kunde vinna relativt enkelt med 2-0. Blir det samma visa även här?

  • Match: Girona – Tenerife
  • Spel: Girona
  • Odds: 2,05 @ william hill
  • Insats: 2/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Girona hade en mindre lyckad fjolårssäsong där man harvade i botten av tabellen och var väldigt nära att åka ur. Starten på den här säsongen hade dock inte kunnat vara bättre, då laget plockat tre segrar av tre möjliga så här långt. Nu har man kanske inte stött på några av de tyngre lagen i tabellen, men det är imponerande oavsett tycker jag. Man spelade mot just Tenerife i helgens ligaomgång där man kunde vinna med komfortabla 2-0. Jag såg stora delar av den matchen och det var även Girona som skapade både flest och bäst chanser under 90 min. Nu var det endast tre dagar sedan man spelade match och vi kan nog förvänta oss en del rotation här, det har redan tränare Pablo Machin deklarerat. Men samma sak gäller för gästerna och jag anser att Girona har en bättre bredd när vi jämför trupperna. Dessutom så spelar man på hemmagräs och med den kalasstart man fått på ligan så får man givetvis ett par extra supporters för varje match man vinner. Det är riktigt billiga biljetter till kvällens match och jag tror därför att hemmalaget får bra stöd från läktarhåll idag. Girona tog sig långt i den spanska cupen förra säsongen där man till slut fick ge sig mot Getafe, och det ger givetvis en extra slant i klubbkassan när man väl får möta lagen från La Liga.
Inga nya bekymmer hos Girona som har en stark trupp uttagen till detta möte.

girona_200x200tenerife_180x180

Tenerife slutade på en mittenplacering förra säsongen i Segundan. Men trots detta så var man endast tre poäng före Girona och man hade bara fyra poäng till godo på Mirandes under strecket. Nu är man under strecket själva efter en katastrofal inledning på säsongen, en inledning som endast genererat en ynka poäng. Förutom förlusten mot Girona (0-2) så har man även fått stryk mot Ponferradina (0-1). Den enda poängen man plockat kom på hemmaplan mot nykomlingen Albacete (1-1). Tenerife har tappat en del nyckelspelare från förra säsongen och vi såg redan i avlutningen på fjolårssäsongen att man hade problem med målskyttet. Framtidslöftet Ayoze Perez stack till Newcastle och han betydde så oerhört mycket för anfallsspelet hos Tenerife. Nu tycker jag det ser blekt ut framåt, även fast man lånat in Uli Davila, som sköt upp Cordoba i La Liga förra säsongen. Davila är ingen spektakulär spelare på något vis och det finns en anledning till att han aldrig fått chansen i Chelsea, eller att han inte fick följa med Cordoba upp i La Liga. Precis som hos Girona som kommer det roteras en del i bortalaget, för i första hand gäller det att komma på rätt köl i ligaspelet. Man har press på sig att vinna helgens ligamatch mot Mirandes, till skillnad från Girona som kan spela helt utan press efter deras inledning på säsongen.


Girona har spelat bra inledningsvis och har hållit nollan två gånger om i ligaspelet på hemmagräs. Får man bara in en boll framåt i dagens cupmatch så tror jag även att man avancerar vidare utan att behöva ta till någon förlängning. Den här delen av den spanska cupen spelas alltså bara bäst av en match. Blir en mindre insats på den raka ettan!

/e@sy