Elche gjorde sitt och vann med klara 4-0 tidigare idag och jag har hittat ett liknande spel i Girona – Recreativo som känns riktigt bra. En del defensiva skador stör ena laget och det blir således ett målspel på ett enskilt lag. Haka på!

  • Match: Girona – Recreativo
  • Spel: Girona över 1,5 mål
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Girona har öppnat ligan helt ok och placerar sig på en sjätteplats just nu med 4-2-2 på sina åtta matcher. Det är främst hemmaspelet som varit otroligt bra där man är obesegrade med tre vinster och ett kryss, dessutom med en ruskigt fin målskillnad på 9-1. Efter att ha inlett hemmaspelet med en 0-0 match mot Sabadell och en 1-0 vinst mot Ponferradina så har man växlat upp rejält och har nu två riktigt stora vinster i ryggen på hemmagräs. Näst senast vann man med hela 5-0 mot Las Palmas och nu senast blev det en 3-1 vinst mot forna la liga gänget Sporting Gijon, en match som jag för övrigt såg stora delar av.  Man öser verkligen på framåt från start och kunde vunnit med bra mycket större siffror i den matchen. Men 3-0 i halvtid innebar att man slog av på takten lite och mest spelade av matchen.

Saknas idag gör Toni Moral och Ion Velez, men det är inga startspelare och således inga större avbräck.

Recreativo de Huelva ligger i mitten av tabellen med 4-1-3 på sina matcher hittills. Men på bortagräs har man knappast rosat marknaden och man är faktiskt det sämsta bortalaget i ligan just nu med endast en pinne inspelad, ett kryss och tre förluster med en målskillnad på 0-8. Man kommer ifrån en vinst på hemmagräs mot Alcorcon men försvarsspelet har sett riktigt svajigt ut i de senaste matcherna. 4-2 vann man med mot Alcorcon och innan det fick man storpisk mot Elche på bortagräs med 3-0. Om vi bortser från första matchen på resande fot mot Numancia (0-0) så har man släppt in minst två baljor i resterande tre bortamatcher.

Dagen till ära har man dessutom defensiva bekymmer då Fernando Vega och Juan Antonio Zamora missar matchen på grund av skada. Skadade är även Marco Navas (mittfält) och Ernesto Gomez (anfall.). Och som om inte detta vore nog har man avstängningar på David Córcoles (back) och Dimas Delgado (mittfält). Väldigt hårda avbräck för bortalaget!


Ett hemmastarkt Girona tycker jag inte borde ha några problem med ett skadeskjutet Recreativo här. Senast på hemmagräset dödade Girona matchen efter redan 22min med sitt 3-o mål, jag ser gärna något liknande här.

Testar även Girona över 2,5 mål med 2/10 units – finns till fina 4,00 hos bet365.

/e@sy