Under lördagen ska det avgöras vilket lag från Segundan som gör Leganes och Alaves sällskap upp i La Liga. Det står mellan Girona – Osasuna där gästerna har ett 2-1 resultat att gå på från första mötet. Det innebär att Girona måste sätta fart framåt vilket jag tycker passar utmärkt till mitt spel i matchen. Häng på!

  • Match: Girona – Osasuna
  • Spel: över 2 mål (goal line)
  • Odds: 1,80 @ bethard
  • Insats: 9/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Girona har varit och nosat på en plats till La Liga under ett par säsonger och nu står man där återigen. På vägen hit plockade katalanerna ner Cordoba över två möten där man, precis som nu, hade ett 2-1 underläge inför returen hemma på Montilivi. Det var full fart framåt från start i det mötet och jag kan inte tänka mig något annat här när ännu ett 2-1 underläge ska vändas. Laget har fem raka vinster på hemmaplan så givetvis lär man komma in här med en skön känsla inför fullsatta läktare. Men ett offensivt Girona kommer blotta sig i den här matchen och nu ställs man inför en tuffare uppgift än vad jag tycker att Cordoba är. Cordoba saknade EM-spelaren Florin Andone i det dubbelmötet så jag tycker att Girona aldrig riktigt sattes på prov. Men kikar vi istället på det offensiva så skapade man enormt många chanser mot Cordoba och det lär man säkerligen göra även här. Vi ska komma ihåg att Osasuna inte är det gamla försvarsstarka laget som vi är vana vid att se.
Inga större avbräck hos hemmalaget som förväntas ställa upp med samma elva som senast.

girona_200x200osasuna_200x200

Osasuna var faktiskt nära att missa playoff till La Liga men räddades av Llagostera som slog Zaragoza med hela 6-2 i den sista matchen, och då räckte det till playoff i och med Osasunas 5-0 seger mot Oviedo. Fem mål framåt är inget man förknippar med Osasuna men efter den matchen så har man behållit målformen på allvar med sex mål på Nastic över två möten samt två mål framåt senast mot Girona. Det är ett ungdomligt anfall som baskerna ställer upp med och det är grabbar som inte är rädda för att kliva på ordentligt i spelvändningarna. Två spelare som vi måste nämna är Kodro samt Merino som är mycket sevärda spelare. Merino har redan kritat på för Dortmund och inte heller Kodro lär bli kvar i klubben om man inte tar klivet upp. Lägger vi sedan till rutinerade Miguel de las Cuevas samt Roberto Torres till detta anfall så ser det mer än intressant ut. Osasuna vet vikten av ett bortaplan och kommer inte vara blyga när tillfälle ges.
Inte heller några större bekymmer hos gästerna som kan ställa ett starkt lag på planen.


Girona måste kliva på framåt från start här och så länge inte hemmalaget leder med 2-1 så måste det desperat jagas mål från någon sida. Jag tycker det är upplagt för målkalas och kliver därför in med en tyngre insats på över 2 mål i matchen med pengarna tillbaka på exakt två mål.

/e@sy