Match i segundan idag då Numancia gästar Katalonien och närmare bestämt Girona. Hemmalaget har visat fin form på hemmagräset och i mina ögon är detta ett kanonspel som jag går in tungt på!

  • Match: Girona – Numancia
  • Spel: Girona över 1,5 mål
  • Odds: 1,98 @ betsafe
  • Insats: 10/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Girona ligger på en sjätteplats i segundan och har vid en vinst idag chans att kliva upp på en tredjeplats. På hemmagräset är man ett av ligans starkaste lag och man har ännu inte åkt på någon förlust hemma på Montilivi. Efter fem spelade matcher så har man fyra segrar och ett kryss här, med en väldigt fin målskillnad på 14-3! På de tre senaste hemmamatcherna har resultaten varit 5-0, 3-1 och 5-2. Jag såg just 5-0 matchen mot Las Palmas och det är en imponerande offensiv man har i laget, och man pumpar verkligen på trots att man leder med ganska klara siffror och matchen redan är avgjord. Får man bara ordning på bortaspelet så tror jag att Girona kan vara med och kriga i toppen av tabellen säsongen ut.

Skadeläget ser riktigt bra ut i laget och man kommer till spel med samma elva som i de senaste matcherna i dagens match.

Jandro i Girona.

Numancia ligger i mitten av tabellen på plats 13 och har även lika många poäng, alltså 13. Men 10 av dessa poäng har kommit på hemmaplan där man varit helt ok i säsongsinledningen. På resande fot har man spelat bedrövligt och har nu tre förluster och ett kryss på de fyra senaste bortamatcherna, dessutom med en mindre bra målskillnad på 11-2. Man kommer även in till den här matchen med två raka förluster och självförtroendet kan inte direkt vara på topp, man har även blivit nollade i bägge dessa förluster. Kikar vi på lite historik för Numancia när man möter Girona borta så är det väldigt mörka siffror. Man har aldrig vunnit på Montilivi och de två senaste mötena här har slutat 2-0 till Girona.

Till dagens match är det dessutom defensiva bekymmer i bortalaget då mittbacken Juanma förmodligen missar kvällens match på grund av skada, vilket är ett tungt avbräck. Det är även frågetecken för ännu en defensiv spelare vilket innebär att Numancia kan tvingas kasta om lite i backlinjen.


Allting pekar mot en hemmavinst här och med defeniva bekymmer i Numancia så kan detta rinna iväg ordentligt. Girona är otroligt offensiva på hemmagräs och jag tycker man borde gå över 1,5 mål ganska enkelt mot den här typen av motstånd.

Testar även Girona över 2,5 mål till 3,75 hos bet365 – 2,5/10 units spelas.

/e@sy