Vi beger oss mot Katalonien under lördagen och närmare bestämt Municipal de Montilivi där Girona – Mallorca gör upp om tre mycket viktiga poäng. ”Mallis” fick äntligen vinna i förra omgången och mot ett vingklippt Girona tror jag att man kan knipa minst en pinne med sig hem till ön.

  • Match: Girona – Mallorca
  • Spel: x2 (dubbelchans)
  • Odds: 2,10 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Girona slutade på en 3:e plats under fjolårssäsongen och var snubblande nära att ta steget upp till La Liga, men det blev alltså ytterligare en säsong i den spanska andraligan. Denna säsong har man inte alls gått lika starkt men det finns fortfarande en möjlighet till spel i högstaligan nästa säsong via ett playoff. Laget placerar sig på en 8:e plats just nu och med endast två poäng upp till Osasuna på 6:e platsen så är man i allra högsta grad med i racet. Men formen är inte den bästa hos Girona som endast plockat en poäng på de två senaste omgångarna, detta i senaste bortamatchen mot Elche (1-1). En stark poäng med tanke på att man åkte på en utvisning relativt tidigt, men Girona fick slita otroligt hårt för att greja poängen. Det var mittback Alcala som blev utvisad och att han nu är avstängd är ett hårt avbräck för Girona. Men det slutar inte där då mittfältaren Granell drog på sig sitt 10:e kort för säsongen och också är avstängd här. Lagets ryggrad och två väldigt tuffa avbräck. Det ska även nämnas att Girona inte alls gått särskilt starkt på hemmaplan den här säsongen, då man hamnar först på en 15:e plats i den tabellen. Två raka hemmasegrar förvisso men det är två 1-0 vinster där laget inte alls imponerat.
Förutom Alcala samt Granell stryker vi även skadade duon Aday och Carles Mas. Mittfältaren Aday är en given startspelare en normal dag.

girona_200x200mallorca_200x200

Mallorca spelade i La Liga så sent som 2012/13 men de senaste säsongerna har det mestadels handlat om att klamra sig fast i Segundan. Fyra poäng till godo på Racing Santander under strecket förra säsongen och just nu placerar sig laget på en 17:e plats med endast tre poäng till godo på Almeria under strecket. Det är ett pressat bortalag med andra ord men till skillnad från Girona så kommer man in till detta möte med lite självförtroende i ryggen, man besegrade nämligen Teneriffa i förra omgången med 1-0 efter ett sent mål från Alfredo Ortuno. ”Mallis” gjorde ett skifte på tränarposten i början på året och efter detta så har man faktiskt vaknat till liv lite. Under tränare Fernando Vazquez så har laget spelat 6-5-6 och det är ett bra facit jämfört med innan. Kikar vi till vad som felat den här säsongen så är det utan tvekan målskyttet då laget endast mäktat med 34 mål framåt. Lite förvånande då man ändå har/haft spelare som Oscar Diaz, Colunga, Coro och Ortuno i laget. Defensivt så har ändå Mallorca gjort det helt ok under säsongen med 41 insläppta mål, vilket är långt ifrån flest insläppta i Segundan.
Inga större avbräck hos gästerna som kan mönstra exakt samma elva som senast mot Teneriffa om man vill. Men ytterback Company är tillbaka från skada och lär gå in från start, vilket är ett plus.


Girona har darrat på slutet och med tre nyckelspelare borta från den här matchen så ger jag Mallorca större vinstchanser än vad oddsen vill visa. Jag testar därför spel på x2 (dubbelchans) med en insats strax under medel.

/e@sy