Vi beger oss till Katalonien idag och närmare bestämt Girona, där ska hemmalaget ta emot Lugo i en mycket viktig match i spanska segundan. Girona som ligger på en direktplats till la liga just nu måste vinna här för att hålla de jagande lagen bakom sig.

  • Match: Girona – Lugo
  • Spel: Hemmalaget över 1,5 mål
  • Odds: 1,92 @ betsson
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Girona ligger för tillfället på en andraplats i segundan bakom suveräna Elche som är så gott som klara för primera division nästa säsong. Men det är otroligt tajt kring platserna då det endast skiljer två poäng mellan Girona och femman Almeria, så det vill till att man vinner här om man vill behålla direktplatsen ännu en vecka. Hemma på Estadi Montilivi har man varit otroligt starka den här säsongen och jag har sett ett antal matcher med laget här, det är fullt ös framåt som gäller och idag väntas det dessutom storpublik till stadion som kommer bära fram sitt lag. Hemmaformen är otroligt bra då man verkligen har krossat Mirandes (4-0) och Murcia (5-2) här i de två senaste matcherna, man har nu fyra hemmamatcher på raken där man fixat över 1,5 mål.

Girona har endast ett par långtidsskadade spelare och kommer köra på som i senaste vinstmatchen mot Racing Santander.

Lugo ligger i mitten av tabellen och riskerar inte att glida ur segundan samtidigt som det inte är särskilt troligt att man tar sig upp på en playoff-plats då man har ett stenhårt spelschema kvar. Det här laget är väldigt målsnålt och i de matcher jag sett med Lugo så har man visat upp ett riktigt bra försvarsspel, det är förmodligen därför vi får ett så bra odds på hemmalaget över 1,5 mål här. Men det är ett Girona som har vittring på en plats i högstaligan och då tror jag inte att Lugo orkar stå emot helt enkelt. Bortalaget har dessutom en del defensiva bekymmer till dagens match, något som gör att jag tror på det här spelet ännu mer.

David de Coz (back), Font (mittfält), Guayre (back) och Quiroga (forward) kommer definitivt missa dagens match. Missar gör även försvararen Victor Marco som annars är en startspelare alla dagar i veckan. Dessutom har man målvaktsbekymmer då förstakeepern Yoel fick en smäll mot huvudet senast och är högst osäker till spel här.


Även fast Lugo hade kommit hit med fullt lag så hade jag trott en hel del på spelet, för Girona öser verkligen på offensivt när man spelar hemma. Med en fullsatt stadion i ryggen så tror jag att man löser två mål på ett skadeskjutet bortalag här!

Testar även lite fler målspel på hemmalaget då det finns risk att detta kan rinna iväg:

Girona över 2,5 mål – 3,75 @ bet365 – 1,5/10 units

Girona över 3,5 mål – 9,00 @ bet365 – 0,5/10 units

Girona över 4,5 mål – 21,00 @ bet365 – 0,25/10 units

/e@sy