Katalanskt derby i afton då Espanyol reser den korta biten till Estadi Montilivi för ett möte med Girona. Man reser med en mycket bra trupp och jag tror man kommer plocka ner hemmalaget här till ett fint odds.

  • Match: Girona – Espanyol
  • Spel: Espanyol
  • Odds: 2,05 @ bet365
  • Insats: 2/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Girona var snubblade nära att åka ur segunda division förra säsongen, men två segrar på de återstående matcherna gjorde att man klarade sig med en poängs marginal. Man var faktiskt nära att ta klivet upp i la liga för två säsonger sedan, men i övrigt så har man haft det riktigt tungt i den spanska andraligan. Det lutar mycket åt att det blir tungt även den här säsongen för laget, då truppen ser riktigt blek ut. Man har inte spenderat särskilt mycket pengar på nya värvningar, utan det är mest lite lån och spelare från lägre divisionerna. Kikar vi däremot på spelare som lämnat lag så är listan lång, väldigt lång. Allra värst kan jag tycka att anfallaren Alfredo Ortuno är, som var en av få ljusglimtar förra säsongen. Han var då på lån från Granada och stod för 9 mål på 20 framträdanden. Men nu är han alltså tillbaka i Granada och då ser det väldigt tunt ut framåt i planen. Girona har heller inte hunnit spela någon träningsmatch denna försäsong, vilket helt klart är en nackdel.

espanyol_200x200

Espanyol slutade i mitten av tabellen förra säsongen och var ett lag som man inte riktigt visste vart man hade. Man kunde spela helt otrolig fotboll stundtals, för att sedan klappa ihop fullständigt vissa matcher. Den här säsongen så tycker jag att Espanyol ser relativt intressanta ut, för man har värvat bra. Man fyndade bland annat Montanes och Gonzalez från Zaragoza, två spelare som helt klart har potential att slå sig in i la liga. Man har även plockat in silverräven Salva Sevilla från Real Betis, som har bra med rutin från spel i högstaligan. Kikar vi på vad man har förlorat så känns det ingenting alls för att vara ärlig. Pizzi floppade förra säsongen och att han nu sticker till Benfica försvagar verkligen inte laget.

Kikar vi då till kvällens match så har tränare Sergio plockat med sig en riktigt stark trupp, förmodligen för att resan till Montilivi inte är särskilt lång. Alla ”stjärnor” i laget finns med på resan där man endast får klara sig utan Mattioni. Espanyol spelade träningsmatch för en vecka sedan och lär inte vara i behov av att vila några spelare.

Över två gånger pengarna känns bra på Espanyol och vi testar en mindre insats på detta!

/e@sy