En hel del matcher i den spanska andraligan idag där jag fastnat för mötet i Katalonien mellan Girona och Eibar. Hemmalaget har gått otroligt tungt den här säsongen och måste nu börja vinna matcher.

  • Match: Girona – Eibar
  • Spel: Girona
  • Odds: 2,50 @ ladbrokes
  • insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Girona var en stor överraskning förra säsongen och tog sig faktiskt till ett playoff efter en mycket fin fjärdeplats. Men väl där så blev Almeria för svåra och Girona fick börja ladda för ännu en säsong i segundan. Första halvan på den här säsongen har inte varit lika lyckosam och laget placerar sig på en nedflyttningsplats för tillfället med 24 inspelade poäng. Med tanke på hur jämn segundan är så är det därför ingen större katastrof just nu, men man gör nog bäst i att börja vinna matcher snart. Laget bara fått stryk i en av sina fem senaste bortamatcher, men när man kryssar i resterande fyra matcher så avancerar man inte i tabellen. Senaste vinsten kom den 10:e november då man bortabesegrade Mirandes, så det är verkligen hög tid att plocka en trepoängare nu. En bättre chans att hoppa upp på segerspåret får man nog inte då ett vingklippt Eibar står på andra sidan.

I hemmalaget stryker vi de defensiva mittfältarna Jordi och Timor som är avstängda.  Sedan tidigare har man även ett par långtidsskadade på frånvarolistan.

girona

Eibar är nykomlingar i segundan och man placerar sig lite överraskande på en tredjeplats för tillfället. Man kommer från en väldigt fin insats då man besegrade Real Jaen med 2-0 på hemmagräs i senaste omgång. Man fick sin kanske viktigaste spelare, Mikel Arruabarrenautvisad tidigt i den matchen och trots detta så lyckades man pilla in en ledningsboll. Tvåan kom senare i matchen då även Jaen åkt på ett rött kort och Eibar kunde därför inkassera tre ytterligare poäng. Men det är lite bekymmer idag då Arruabarrena är avstängd och även så mittback Raul Navas. Detta är otroligt viktiga spelare för Eibar och man har tillsammans stått för en tredjedel av målproduktionen den här säsongen. Jag tror därför bortalaget får det väldigt tufft idag och man är heller inte samma desperata behov av poäng som Girona.

Förutom nämnda herrar så saknar man även Eneko, Jimenez, Gomes och Diego Rivas.


Efter en massa oavgjorda resultat på slutet så är det dags för Girona att plocka en vinst nu. Enligt tränare Javi Lopez så tycker han ändå att spelet sett bra ut och det är inte dumt att kryssa mot båda topplagen Deportivo La Coruna (0-0) samt Recreativo Huelva (1-1). Eibar saknar otroligt viktiga spelare och hade det inte varit för avstängningarna hos hemmalaget så hade jag satsat mer här. Nu nöjer jag mig med en mindre insats på den raka ettan till fina 2,50 hos ladbrokes.

/e@sy