Lunchmatch i segundan där vi har ett derby mellan Girona och Barcelona B att vända blickarna mot. Spelbolagen har gjort ena laget till väldigt stora favoriter här och det tycker jag är konstigt med tanke på de skadorna man har just nu.

  • Match: Girona – Barcelona B
  • Spel: Barcelona B över 1,5 mål
  • Odds: 2,75 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Girona ligger med uppe i toppen av tabellen och har bara fyra poäng upp till Almeria som har den andra direktplatsen just nu. Men Almeria har en match mer spelad och det innebär att Girona kan krympa det avståndet vid en vinst idag. Men formen är allt annat än god och man kommer in här med två brakförluster på kontot då man fått stryk mot både jumbon Xerez (2-4) samt av Villarreal (1-4). Inte särskilt förvånande faktiskt då man haft rejält med skador den senaste tiden där hela 10 man saknades mot Xerez. En del av dessa spelare har nu kommit tillbaka men man har fortfarande problem i backlinjen med skador och det är en stor bidragande orsak till att man släppt in 10 mål på de tre senaste matcherna.

Hemmalaget får idag klara sig utan Migue (back), David Garcia (back), Jandro (mittfält) och Velez (anfall) som alla går skadade.Dessutom har man Garmendia samt Benja på skadelistan sedan tidigare. Migue och Garcia är två backar som varit ordinarie under hela säsongen och givetvis är det två tunga avbräck för Girona.

barcelonadeulofeu

Barcelona B är med och nosar kring playoff-strecket och även fast man inte får hoppa upp till primera division så vill man givetvis sluta så högt upp som möjligt. Det finns även en hel del spelare i det här laget som ligger på gränsen till att flyttas upp i förstalaget och då gäller det att man visar upp sig från en bra sida även i dessa matcher. Formen är bra och man kommer in här med sju raka matcher utan förlust och detta är ett lag som bevisligen vet hur man gör mål. Med 75 mål framåt på sina 39 matcher är man faktiskt det lag som gjort flest mål i ligan hittills, där supertalangen Gerard Deulofeu (bilden) gjort 18 av dessa. Han finns med till dagens match och i övrigt är det en stark trupp som Barcelona reser med den lilla biten till Girona.

Saknas hos bortalaget gör Espinosa och Lobato.


Förvarsspelet hos Girona har som sagt inte sett särskilt bra ut på slutet och när man nu stöter på en av ligans bästa offensiv känns det väldigt intressant hur man kommer agera. Man är dessutom i väldigt stort behov av tre poäng så man kommer nog lämna en del luckor i försvaret som Barcelona förhoppningsvis kan utnyttja. Jag tycker Girona är för stora favoriter här med alla skadebekymmer och även fast Barcelona kanske inte vinner så tror jag att man minst sätter dit ett par bollar. Insatsen på det här spelet blir medel!

Testar även en del andra målspel på bortalaget:

Barca B över 2,5 mål – 8,00 @ bet365 – 1/10 units

Barca B över 3,5 mål – 21,00 @ bet365 – 0,5/10 units

/e@sy