Katalanskt derby denna lördag då Barcelonas ungtuppar reser den korta biten till Girona för att göra upp om tre poäng. Men man reser med en dålig form samt en del avbräck i truppen. Man kommer få det tufft här med andra ord!

  • Match: Girona – Barcelona B
  • Spel: Girona
  • Odds: 1,93 @ pinnacle
  • Insats: 5/10 units
  • Speltstopp: 18:00

Girona hade en bra fjolårssäsong och tog sig till ett playoff via en fjärdeplats i ligan. Väl där tog man dock slut och man får fortsätta drömma om sin första säsong i högstaligan. Den här säsongen har man inte öppnat på ett helt ok vis och man ligger just nu på en mittenplacering i ligan, det är otroligt jämnt i segundan och man har endast tre pinnar upp till Lugo på en tredjeplats. Formen är även den god och man kommer in här med fyra raka matcher där man tagit poäng, uppdelat på två segrar och två oavgjorda resultat. Man har även ett bra lag i Girona tycker jag där man lånat in bland annat Timor från Osasuna och även den väldigt lovande ytterbacken Ramalho från Athletic Bilbao. Sedan har man även en pålitlig målskytt i Felipe Sanchon som faktiskt är fostrad i Barcelona en gång i tiden, han lär nog vara extra taggad här.

Inga nya avbräck hos hemmalaget som förväntas ställa upp med samma elva som i senaste bortavinsten mot Mirandes (2-1).

gironafelipe

Barcelona B hade ett par hyfsade omgångar i början på säsongen, men efter detta har det varit ett enda stort mörker. Man placerar sig just nu på en nedflyttningsplats och är det formsvagaste laget i ligan för tillfället. Tre raka förluster har man i ryggen och noterbart är att man inte lyckats göra ett endaste mål på dessa matcher. Kikar vi till motståndet så är det heller inga jättelag man stött på i Eibar (0-2), Numancia (0-1) och Jaen (0-3). Dessutom har man som alltid lite bekymmer under landslagsuppehåll då man har en del spelare som är landslagsmän. Till den här matchen får man klara sig utan mittback Sergi Gomez och även mittfältare Babunski som är ute med respektive landslag.

Förutom Gomez och Babunski får man även klara sig utan Joan Roman (skadad) och Traore (avstängd).


Jag tycker det är klar fördel för hemmalaget här som har bra form och inga större skadebekymmer. Barcelona B har verkligen inte spelat bra på slutet och när man nu saknar ytterligare ett par viktiga spelare så borde man få det otroligt svårt. Den raka ettan spelas därför med en insats strax över medel.

/e@sy