Girona och Almeria gör upp om den sista platsen till la liga i ett dubbelmöte. Girona är väldigt starka på hemmagräset och man inser nog att man måste ha ett bra resultat med sig till returen, men man får se upp för Almerias vassa kontringar.

  • Match: Girona – Almeria
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1,83 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Girona hade inga större problem med att avfärda Alcorcon i förra omgången av detta playoff, man gick vidare efter 1-1 på bortagräs och hela 3-1 på hemmaplan. Nu är det fotbollsfeber i Girona då klubben aldrig tidigare varit uppe i förstadivision och det var väldigt längesedan man var så här nära som man är nu. Så givetvis kommer det vara ett enormt tryck på läktaren idag och laget kommer säkerligen storma framåt för att se till att man har ett bra utgångsläge inför returen. Hemma på Montilivi har man dessutom varit väldigt starka under säsongen med raden 15-3-3 och en målskillnad på 47-17, fina hemmasiffror som endast serievinnande Elche slog. Jag har sett åtskilliga hemmamatcher med Girona och spelar man lika offensivt som man brukar så kommer man knappast gå mållösa här, men samtidigt öppnar det upp för kontringar åt Almeria.

Ett litet frågetecken hos hemmalaget för Acuña som klev av skadad senast mot Alcorcon, men man har goda förhoppningar om att han ska kunna spela.

almeriacharles1

Almeria hade större problem än förväntat mot Las Palmas och det krävdes faktiskt förlängning i den andra matchen för att skilja dessa lag åt. Givetvis var det brassen Charles som avgjorde och det är en spelare som Girona kommer få se upp med då han öst in mål hela säsongen. Almeria släppte in mål i båda matcherna mot Las Palmas och på bortagräs i det mötet så tycker jag man visade upp ett försvarsspel som var bedrövligt, det var mer oförmågan att göra mål som gjorde att Las Palmas endast nätade en gång. Men offensivt har man herrar med bra fart under fötterna och jag tror man kommer få väldigt fina kontringslägen när Girona trycker på framåt idag.

Inga bekymmer hos bortalaget som förmodligen kommer mönstra samma elva som senast.


Jag tycker det är en liten fördel för Girona idag då Almeria inte imponerade särskilt mycket mot Las Palmas. Men det kan mycket väl bli så att Girona förivrar sig idag och då kommer inte Almeria vara sena på att utnyttja detta. Båda lagen gör mål känns som ett vettigt spel och det får sig en medelinsats.

/e@sy