Den spanska fotbollen smygstartar ikväll då Girona och Alaves möts i segundan. Girona brukar alltid ösa på framåt i sina hemmamatcher och med en del defensiva spelare borta så öppnar det upp för mitt spel i matchen.

  • Match: Girona – Alaves
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1,95 @ expekt
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Girona gjorde en strålande fjolårssäsong och låg faktiskt ganska länge på en direktplats upp till la liga, men det slutade med ett playoff där man till slut fick ge sig mot Almeria. Nu startar istället en ny säsong i segunda division och den inleds hemma mot nykomlingen Alaves. En match som många tror att Girona kommer vinna men jag är inte alls lika säker där, man har tappat en del bra spelare där förra säsongens skyttekung Acuña flyttade till England. Men man var otroligt starka hemma på Montilivi förra säsongen och i de flesta matcherna som jag såg så spelade man otroligt offensivt på hemmagräset. Givetvis är det något man kommer försöka med även denna säsong och det kanske blir lite extra offensivt när man möter en nykomling i första matchen.

Men Girona har lite problem till dagens match där Jandro Castro (mittfält), Iván López (back) och Moisés Hurtado (mittfält) saknas på grund av skador. Vidare så är det frågetecken för Chus Herrero (back), David Juncà (back) och Adrián Carmona (mittfält) som även dessa dras med skador.

gironaacuna

Alaves är alltså nykomlingar i segundan efter att ha vunnit sin grupp i segunda B och sedan även vunnit playoff. Man har självfallet värvat en hel del nya spelare inför säsongen men jag skulle ju ljuga om jag påstod mig ha särskilt stor koll på alla dessa. Men Oscar Serrano känner jag till och honom har man hämtat från Levante där han aldrig riktigt platsade förra säsongen. En rutinerad spelare som gjort många matcher i högstaligan och givetvis en bra förstärkning. Man har även värvat in en spännande anfallare i argentinaren Quiroga som närmast kommer från seriekonkurrenten Lugo. Såg ett par matcher han spelade förra säsongen och det finns helt klart potential där.

Bortalaget får idag klara sig utan Manu Garcia (avstängd) och Nano (skadad).


Förväntad matchbild är helt klart att Girona tar tag i bollen och trycker på framåt, det tror jag kommer leda till att man sätter minst en balja ikväll. Men samtidigt har man en hel del skador på defensiva spelare och det tror jag kan öppna upp för även ett bortamål. Båda lagen gör mål spelas alltså och det med en insats strax under medel hos expekt.

/e@sy