giraldoEn servejätte mot en helladdad hemmaspelare låter som en jämn match vilket också styrkt om vi grottar ner oss i spelarnas historik, form och spelsätt.

 

 

 

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Bogota
  • Match: Santiago Giraldo – Kevin Anderson
  • Spel: Över 22,5
  • Odds: 1,94 @ Pinnacle
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 18.00

 

Vi kan vänta oss en jämn match mellan Santiago Giraldo och Kevin Anderson. Colombianen är normalt bäst på grus, men spelar han på hemmaplan så är han mycket bra. Senaste året har Giraldo 17-3 på colombiansk mark vilket vittnar om hans inställning inför hemmapubliken.

Men det är också väldigt ovanligt att Giraldo kör över sin motståndare. På Colombianens senaste 15 matcher har 3 slutat under 22 games och 12 över.

Kevin Anderson ska vara favorit i den här matchen. Han servar alltid bra på hardcourt, men har samtidigt allt som oftast problem när han ställs på nya underlag. I öppningsrundan vann han knappt mot kvalspelaren Alejandro Gonzales med 7-6,6-3 och lär varit jet-lagad efter en lång flygresa.

Det är väldigt svårt att ställa om från en dåligt genomförd match till en bra. Giraldo gjorde en helt godkänd match mot Chris Guccione som är enormt underskattad på hardcourt.

Kevin Anderson slog in 18 ess i öppningsrundan, men hade även hela 13 dubbelfel genom matchen. Nu var motståndaren rankad över 500 och egentligen helt oprövad på snabba underlag. Idag blir det istället Santiago Giraldo som är topp100, spelar inför hemmapublik och lär inte ge upp utan en match här.

Deras enda möte hittills spelades på hardcourt och slutade 2-6,6-3,6-4 till Anderson.

Giraldo har i regel lätt emot spelartyper likt Anderson. Mot Isner plockade han ett set och ytterligare ett tiebreak och på tre möten mot Raonic har han plockat fem set.

kevin

Ute på banan är Anderson inte särskilt bra. Hans defensiv har stora brister och när han försöker slå vinnare med sin backhand resulterar det väldigt ofta i misstag.

Det är inte särskilt troligt att Giraldo vinner i raka set. Kevin Anderson har en för bra förstaserve för att bli breakad mer än en gång, men helt obreakad lär inte sydafrikanen gå. Giraldo, slår mycket lösare men kan absolut, tack vare bra form och hemmaplan, hota Anderson.

Pinnacle ligger väldigt högt med över 22,5 games i matchen till 1,94. Vi lär få se över 22 games mer än 60% här.