Valencia beger sig denna söndag till Katalonien för ett möte med Gimnastic Tarragona i den spanska cupen. Men reser med en väldigt bra trupp och jag tror att tränare Djukic gärna vill vinna den här matchen.

  • Match: Gimnastic – Valencia
  • Spel: Valencia – 1,5
  • Odds: 1,975 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Gimnastic Tarragona var faktiskt uppe och vända i la liga för sju år sedan, men efter detta har det varit käpprätt ner i seriesystemet. Man var väldigt nära att åka ur segundan ett par säsonger innan man 11/12 flyttades ner i den spanska tredjeligan. Där håller man till idag och man kan inte direkt påstå att man gått som tåget inledningsvis på säsongen. Man parkerar på en 10:e plats i grupp 3 och ligger där granne med Sant Andreu, det lag som Atlético Madrid besegrade med komfortabla 4-0 i gårdagens Copa del Rey. Det är alltså inget vidare gäng och här ska Valencia vinna enkel om man har någorlunda bra inställning till den här matchen. Gimnastic har slagit ut två lag i den spanska cupen så här långt, först besegrade man Albacete på straffar och sedan slog man även ut Burgos (1-0).

Inte tagit del av någon skadeinfo från hemmalaget, men det är heller inget som påverkar mitt spel.

valenciabernat

Valencia har spelat upp sig på slutet och har två raka vinster på konto där man dessutom hållit nollan. Först besegrade man Osasuna i ligaspelet med 3-0 för att sedan bli klara gruppettor i Europa League efter bortavinster mot Swansea (1-0). Man spelade även väldigt bra i derbyt mot Elche (förlust 2-1) men var inte tillräckligt heta i avsluten där. Men nu är det alltså spanska cupen och tränare Djukic tar nog varje seger som han kan få, för han är långt ifrån populär i Valencia. Det märks även att han tar detta på största allvar om vi ser till truppen han reser till Katalonien med. Anfallsmässigt så finns Feghouli, Bernat, Canales, Pabón, Jonas och Alcácer med i truppen, vilket får anses som mycket bra. Men man reser även med ett väldigt bra försvar där backlinjen förväntas bestå av Barragán, Ricardo Costa, Mathieu och Guardado. Det där är fyra herrar som inte ska släppa till mycket mot ett lag från tredjeligan.

Ruiz, Fede, Michel, Guaita och Postiga stannar hemma i Valencia.


Med det lag som Valencia har idag så ska man inte bara kunna stänka in minst två bollar på Gimnastic, utan man ska även ha väldigt goda chanser till att hålla nollan. Djukic behöver inte vila några spelare inför EL till veckan då man redan är klara gruppettor där, så vi kan nog förvänta oss en stark elva här. Testar en insats strax under medel på en bortaseger med minst två bollar.

/e@sy